To je to što me zanima!

Obradović je najtrofejniji trener, titule više ne broji

Pobjedom u dvorani O2 u Berlinu nad "ruskim strojem" CSKA, Željko Obradović postao je najtrofejniji europski košarkaški trener u povijesti
Vidi originalni članak

Gospodine Obradoviću, imate li uopće još slobodnog mjesta na policama za trofeje, priupitali su Željka Obradovića nakon što je s Panathinaikosom osvojio rekordni sedmi euroligaški naslov. U berlinskoj O2 Areni Panathinaikos je pokorio branitelja naslova CSKA. Bilo je 73-71.
- Ne znam. Da budem iskren, više ih ni ne brojim - odgovorio je srpski trener. Pored četiri naslova s Panathinaikosom, još po jedan osvojio je trenirajući Partizan, Joventud i Real Madrid.
Na pitanje je li mu to najdraži naslov odgovorio je da jeste, no da je svaki sljedeći takav. Grčki “zeleni” pod njegovim su vodstvom postali najuspješniji europski klub desetljeća.
- Puno je važnija peta titula za Panathinaikos. Nikad mi osobni uspjesi ne mogu biti ispred momčadskih - tvrdi Obradović.
Osim po mnogobrojnim titulama, bivši srpski košarkaški izbornik poznat je po “teškoj” naravi. U Berlinu također nije izdržao bez incidenta. Razbjesnio ga je novinar grčke televizije upitavši za “čudne sudačke odluke u korist CSKA”, na što je Obradović upozoravao uoči finala.
- Upravo sam osvojio Euroligu, a ti trabunjaš o nečem što sam izjavio prije utakmice. Drugi put dat ću ti priliku da me nešto pitaš - ljutito je izjavio Obradović i napustio studio.


MESSINA PONOSAN NA SVOJE IGRAČE
Imali smo katastrofalnu šutersku večer, velike probleme s prekršajima, zaostajali smo dvadeset poena, a ipak smo imali šut za pobjedu. Svaka čast mojim igračima, rekao je trener CSKA Ettore Messina.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • cedo 04.05.2009.

    doce red na kucu slavnih!!!

  • JAX 04.05.2009.

    a jos nije usao u kucu slavnih

Komentiraj...
Vidi sve komentare