To je to što me zanima!

Od druge lige do titule: River osvojio 36. argentinski naslov

River Plate je nakon šest godina ponovo prvak Argentine. Već 36. titulu u povijesti osvojili su pobjedom nad Quilmesom 5-0. A prije tri godine bili su u drugoj ligi
Vidi originalni članak

Prije tri godine najtrofejniji argentinski klub dotaknuo je dno ispavši prvi put u povijesti u drugu ligu, no u kratko vrijeme River Plate se vratio na vrh.

Momčad iz Buenos Airesa sinoć je postao prvak Argentine nakon šest godina uvjerljivom pobjedom u posljednjem kolu Clausure (Torneo Final) protiv Quilmesa 5-0. Trofejni River tako je došao do 36. naslova u povijesti.

Junak utakmice bio je Cavenaghi s dva gola, a po jedan su zabili Mercado, Gutierrez te Ledesma fenomenalnim dalekometnim šutom. Do zadnjeg kola jedini je prijetio Estudiantes, no izgubio je na gostovanju kod Tigrea 2-1.

Tako je iza Rivera, na drugom mjestu završio najveći rival Boca Juniors, treći Estudiantes, a četvrti Godoy Cruz.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DALMATINACSAN 20.05.2014.

    Nakon one 2011 i blamaže (ispadanja u drugu ligu), konačno nešta lipo za River, koji se s ovin naslovon vraća na put stare slave... ajmooooooooooo;)

  • 19.05.2014.

    isto kao i naš river...Rijeka...iz druge lige(gdje su trebali bit) osvojit kup i drugo mjesto iza dinama..to je kod nas kao prvak kad se zna da je dinamo nedodirljiv...samo šta je tamo river pošteno ispao, a kod nas se rijeka "pošteno" spasila od druge lige...

Komentiraj...
Vidi sve komentare