To je to što me zanima!

Od pojačanja 'za nula kuna' on je postao najbolji igrač Hajduka

Vrlo brzo po dolasku u Hajduk postao je vrlo važan faktor u Pušnikovoj momčadi, a pravu eksploziju doživio je pod Carrillom koji je od njega stvorio moderno lijevo krilo reprezentativnog kalibra
Vidi originalni članak

Kada je Ante Erceg u ljeto 2016. godine dolazio u Hajduk dočekan je s puno skepse i upitnika. Na pragu 27. godine sa stigmom vječito ozlijeđenog talenta RNK Split te šestomjesečnom epizodom u turskom drugoligašu Balikesirsporu, nije djelovao kao igrač koji će pogurati šampionske i europske ambicije Pušnikove momčadi.

Iako je sezonu započeo na klupi i malo po malo došao do prave prilike, Erceg je vrlo brzo eksplodirao. Što je tome razlog, kako je moguće da se ovakav talent i moć skrivala godinama u tom tihom i samozatajnom momku, teško je i danas proniknuti. Možda je nesvjesno neposredno nakon derbija sam otkrio o čemu je riječ.

- Da sam u mladosti imao ovakvu liječničku službu, vjerojatno bih danas bio negdje u velikom europskom klubu - povjerio se prijateljima zadovoljan što je napokon zdrav i što može igrati.

Još dok je igrao u dresu Splita i muku mučio s čestim ozljedama došlo je do sukoba između njega i čelnika kluba s Parka mladeži, nakon rastanka proliveno je dosta žuči, a u prvom planu su bile šikaniranje i neodgovarajuće liječenje. Erceg je to otvoreno govorio i prekinuo svaki kontakt sa svojim bivšim klubom. Vrlo brzo po dolasku postao je vrlo važan faktor u Pušnikovoj momčadi, a pravu eksploziju doživio je pod Carrillom koji je od njega stvorio moderno lijevo krilo reprezentativnog kalibra.

Nešto više od godinu dana od dolaska u Hajduk Erceg je upisao 48 nastupa, zabio 21 gol i 16 puta asistirao, a u derbiju prošlog vikenda odigrao je sjajnu utakmicu i zabio dva gola. Sve što se događalo u međuvremenu za Ercega je bio scenarij iz snova. U srpnju mu je Hajduk produžio ugovor na još tri godine, a mjesec dana potom Torcida ga je nagradila Hajdučkim srcem te je tako postao jedini igrač koji u svojim vitrinama drži navijačke nagrade Torcide i Crvenih đavola, koji su ga nagradili nagradom Splitski dišpet.

Hajduk u Ercegu nije dobio vođu jer njegov karakter i ponašanje na terenu nemaju elemente potrebne za tako nešto, ali je dobio beskompromisnog borca i sjajnog igrača koji u svaku utakmicu ulazi maksimalno, a to traži i od svojih suigrača.

- Kad izađem na Poljud ja se naježim i potpuno mi je svejedno stoji li s druge strane Cibalia, Dinamo i Everton,. Meni ne treba dodatni motiv, dres Hajduka i navijači najbolja su mi motivacija - rekao je Erceg u nedavnom intervjuu i dodao kako mu je najveći motiv da jednoga dana želi pričati djeci koga je sve pobjeđivao, a ne protiv koga je sve igrao.

Nakon ozljede Marka Futacsa i odlaska Nikole Vlašića Erceg je preostao jedini iz najubojitijeg napada lige prošle sezone. I ove sezone je potvrdio kolika je njegova moć. U Hajduku mogu samo žaliti što Ercega nisu doveli prije 6, 7 godina, željeli su, no 'crveni' ga nisu puštali.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Batina No1 23.10.2017.

    E moji novinari hahaha! Pa cijela momcad je dovedena za nula kuna tako da koji god igrac bio najbolji igrac Hajduka mozete imat isti naslov!

  • Iskrivljena antena 23.10.2017.

    Naravno Bosanci ništa u početku ne vrijede a onda sve nadjebu

  • darac24 23.10.2017.

    Pritisci na suce od njega prave igrača. Bude li do kraja sezone za hajduk dosuđeno 20 penala, a bude, on će biti najbolji strijelac lige.

Komentiraj...
Vidi sve komentare