To je to što me zanima!

'Od Rukavine radite Gerda Muellera, igra s pola snage'

Ne volim kad je baš sve mirno u klubu, više volim tenzije, ali opet ne volim kad je pretjerano kao što je bilo u Obali Bjelokosti, kaže Vahid Halilhodžić
Vidi originalni članak

Po dolasku u Maksimir Vahida Halilhodžića zatekla je turbulentna atmosfera u klubu. Navijači su počeli s bojkotom utakmica, Zorana Mamića Uefa je navela kao osumnjičenika u aferi namještanja utakmica...
Najbolja predstava Dinama na gostovanju kod Györa unijela je trenutni mir u svlačionicu.
- Ne volim kad je baš sve mirno u klubu, više volim tenzije, ali opet ne volim kad je pretjerano kao što je bilo kad sam bio izbornik Obale Bjelokosti - rekao je trener Dinama Halilhodžić koji je prije Rukavine trenirao velikane poput Didiera Drogbe.
- Mi smo se već plasirali na SP, a zbog lakše ozljede, u jednoj sam utakmici Drogbu ostavio na klupi. Navijači su me napali, tražili su smjenu, a na kraju me branio predsjednik države koji je rekao da sam dobro postupio.
Dinamo je 2-0 pobjedom u Mađarskoj došao na mali korak od četvrtog uzastupnog nastupa u Europa ligi što je odličan poticaj Vahi za dovođenje novih pojačanja.
- Ako uđemo u Europa ligu treba nam razina više, te ćemo dobiti dva, tri igrača. Gledao sam pojačanja. Istina, iako sam gledao jedno, vidio drugo pojačanje koje mi se više sviđa - rekao je Dinamov strateg te najavio novu 'misiju'.
- Ovo s navijačima nije lijepo, pokušat ću ja s njima razgovarati.
Ante Rukavina se prometnuo u najboljeg igrača dvama pogocima u Györu. Prema svemu sudeći čeka ga blistava budućnost, ali Halilhodžić 'staje na loptu'.
- Vidim da od njega već radite Gerda Muellera, ali on to još nije. Ne može to biti odmah, dvije godine nije igrao, a tek je sad na 50 posto - kaže Vaha te se osvrnuo na Milana Badelja.
- Vidio sam da su ga tražili francuski klubovi i već sam ga tad memorirao. Ljudi u klubu su bili iznenađeni kolko znam o njemu. On je bio jedan od tih 'visibaba' o kojima sam pričao. Od njega očekujem puno više.
Naposljetku, dotakao se i neizbježne teme, Zorana Mamića i njegova statusa osumnjičenika u aferi namještanja utakmica.
- Naravno da to utječe na momčad. Pričao sam sa Zokijem i vjerujemo da ništa nije kriv, no to sve ipak utječe na momčad.

AKO 'MODRI' UĐU U EL, VAHA DOVODI POJAČANJA
Ako se kvalificiramo u skupinu Europske lige, trebat će nam pojačanja. Dovest ću dva ili tri igrača jer će nam biti potreban viši nivo igre, rekao je Vahid Halilhodžić. Već nekoliko dana gleda snimke potencijalnih pojačanja. Jedan je navodno “kapitalac”...

MAMIĆI S POŠTOVANJEM PREMA VAHI
Šefe, treba vas predsjednik, čeka vas tamo u salonu, rekao je Zoran Mamić Vahidu Halilhodžiću jednom prilikom. Vaha je prvi trener kojemu Mamići persiraju i obraćaju se s puno poštovanja. To nije bio slučaj s Ivankovićem, Jurčićem, Zajecom...

OD VISIBABA DO SUNCOKRETA
Igrači se moraju međusobno pozdravljati i gledati u oči, a Vaha je nakon utakmice u Györu prišao svakom od njih i čestitao. Unio je pozitivnu atmosferu u svlačionicu i od igrača koji su djelovali kao “visibabe”, napravio “suncokrete”.

NEMA VODE KAD GOD TO POŽELE
Igrači ne smiju piti vodu kad god su žedni. Voda se na treninzima pije u kontroliranim periodima. Jako je važno ne piti vodu prečesto, nego prije treninga jer to, vjerovali ili ne, znatno smanjuje učestalost ozljeda, pokazale su studije. Dok sam bio izbornik Obale Bjelokosti, u 23 mjeseca ozlijedio mi se samo jedan igrač, rekao je Halilhodžić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • boys 21.08.2010.

    mamiću ti nisi dinamo ni nas nema dok ti neodeš smrade...

  • pinkskin 21.08.2010.

    @Big Smoke Unirea je prošle godine igrala Ligu prvaka, a gyor ništ

  • tužni šokac 21.08.2010.

    to je naš mentalitet sjetimo se olića najlošijih do najboljih

Komentiraj...
Vidi sve komentare