To je to što me zanima!

Odakle nacistički simboli na nogometnim arenama?

Kukasti križ koji se pojavio na travnjaku Gradskog vrta posljednji je u nizu incidenata koji povezuju fašističku ideologiju i nogometne navijače
Vidi originalni članak

Nacistički ispadi hrvatskih navijača sve su češći. Kukasti križ koji je osvanuo na travnjaku osječkog stadiona samo je posljednji u nizu incidenata koji su uzburkali javnost. No ovo nije prvi put da se nacistički simbol pojavio na nogometnim stadionima s "autorskim potpisom" nogometnih "drukera". Pamtimo incident iz Livorna, kad su na izborničkom debiju Slavena Bilića navijači tijelima formirali kukasti križ. Hrvatska je pobijedila Italiju, ali i doživjela veliki poraz u očima međunarodne javnosti. Poruku tijelima navijači reprezentacije ispisali su i u Sarajevu. Prije utakmice BiH - Hrvatska navijači su formirali ustaško "U". Isti simbol doveo je u probleme i NK Imotski, koji je ustaški simbol integrirao u ime sponzora gUj. Svi manji incidenti koji u spregu dovode fašističku ideologiju i hrvatske navijače dogode se s vremena na vrijeme i uglavnom prođu nezapaženo. No zašto se takvi incidenti događaju sve češće? Iz kojeg su razloga nogometni stadioni postali mjesta gdje se propagira jedna davno propala i omražena ideologija? Rade li navijači ovakve stvari iz neznanja, nekakvog suludog protesta ili po nečijem nalogu? Što je uopće moguće postići jednim ovakvim činom?

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dinamit 07.11.2007.

    u ruralnim krajevima hrvatske ustaška prošlost pojedine obitelji još se vrlo cijeni. što se čudimo?

  • Hacker-ri 07.11.2007.

    Odakle? doso izvanzemaljac vidio takav znak i bilo mu totalno cudno, pa oso na Gradski vrt sa NLOom i jedan napravio tamo da vidi sta Hrvati misle sta je to pa da zna cemu taj simbol... da se Izvanzemaljci malo obrazuju !

Komentiraj...
Vidi sve komentare