To je to što me zanima!

Odbili su mu žalbu: Hrvatskom bacaču kugle 4 godine kazne...

Marin Premeru neće se moći natjecati u sljedeće četiri godine. Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) potvrdilo mu je kaznu zbog dopinga...
Vidi originalni članak

Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) odbilo je žalbu bacača kugle Marina Premerua i potvrdilo mu  zabranu sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima u iduće četiri  godine.

- Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA)  za odlučivanje o žalbama protiv odluka Stegovnog vijeća za saslušanje i odlučivanje HZTA  jednoglasno je donijelo odluku po kojoj se žalba sportaša Marina Premerua odbija kao neosnovana, te se pobijana odluka potvrđuje - stoji u odluci Žalbenog vijeća HZTA.

Vijeće je potvrdilo odluku zabrane sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od četiri (4) godine.

- Osporenom odlukom Stegovno vijeće je utvrdilo sportaša odgovornim jer je 6. travnja 2016, na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Zagrebu u urinu analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa utvrđeno prisustvo zabranjene tvari pralmorelina (GHRP-2), koji je na Popisu zabranjenih sredstava iz 2016. i nalazi se u kategoriji S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo opuštanje. Time je kao sportaš prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA - stoji u priopćenju.
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • POTPEC 16.10.2016.

    Još malo pa če svi sportaši biti dopingirani, zavisno koji ih savez prijavi. Koliko tih zabranjenih supstanci ima u hrani koju nažalost svi jedemo. Samo jedan primjer: Hormon rasta se koristi u hranjenju stoke.

  • danec 12.09.2016.

    Kako niko ne shvata, omaklo se čovjeku

  • paulpanzer 12.09.2016.

    Alo novinari, koja supstanca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare