To je to što me zanima!

Odbojka pokazala: Treba nam Vercesi i 
u košarci i nogometu

Izbornik odbojkaške reprezentacije napravio je od Hrvatske reprezentaciju koju će respektirati i najveće svjetske sile. Posebno se svidio njegov stil vođenja utakmica
Vidi originalni članak

Brazilac Angelo Vercesi trenutačno je najuspješniji izbornik u Hrvatskoj. Od 28. reprezentacije svijeta napravio je odbojkaški hit. Srušio je i Njemačku i Japan, devetu i treću ekipu na svijetu.

- Izbornik je mnogo toga promijenio. Prije svega način naše igre. Prije smo bile više statične, kao Ruskinje, a sad smo puno pokretljivije. Odbojka se mijenja, sve se ubrzalo, pa smo morale i mi. Pa čak su i Ruskinje postale brže - nasmijala se Maja Poljak .

Odbojkaški savez napravio je vrhunski posao dovevši Vercesija za izbornika. Prije svega jer je vrhunski stručnjak, ali i zato što je došao s idejom i vjerom. Novac mu nije bio prvi na pameti , nego je uvidio da hrvatska ima odlične igračice, velik potencijal.

- Kod Angela Vercesija zanimljivo je što je stranac koji je spremniji na žrtvovanje za hrvatski sport nego neki Hrvati - rekao je predsjednik HOS-a Zdeslav Barač .

A Vercesi živi za odbojku. Zbog živopisnog proživljavanja utakmica uz parket glavni je lik mnogobrojnih filmića na YouTubeu. Filmića za koje će reći da ih se i srami. Tijekom poena izgleda kao čovjek koji je na rubu infarkta.

Možda je njegov uspjeh s odbojkašicama putokaz i za druge hrvatske sportove. Možda je vrijeme da nogomet i košarka također dobiju izbornika iz inozemstva. Kojima će jedino biti važno kako igraš a ne čiji si, odnosno iz koje si agencije.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • patagonija 04.10.2014.

    tu prije svega mislim na nogomet

  • skygge 03.10.2014.

    Naravno da nam treba, prvog treba maknut Golužu iz rukometa pa zatim Repešu!

  • jdn 03.10.2014.

    Plati pa ces imati,ili se pomiri sa osrednjosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare