To je to što me zanima!

Ode i brat, također: Kovač, Olić i Križanac zadnji put

Po svršetku kvalifikacija za plasman na SP 2010. godine slijedi smjena generacija. Izbornik će, tko god bude, u novom ciklusu slagati novu momčad
Vidi originalni članak

U srijedu će u Astani Robert Kovač zadnji, 84. put, odjenuti hrvatski dres. Potvrdio je to u prolazu i u kazahstanskom hotelu, više nema dvojbi da će se oprostiti još jedan kapetan. Osim, ako, naravno, Andora protiv Ukrajine napravi čudo, tada bi možda mogao promijeniti odluku.
Odlazak Roberta Kovača označit će još jednu smjenu generaciju u našoj reprezentaciji, jer osim njega u 'penziju' bi mogli još neki prvotimci. Primjerice, Ivica Olić već je na lanjskom Euru najavio da će odraditi još jedan ciklus i onda se oprostiti od reprezentacije, a nakon još jedne ozljede i nove stanke, Ola je još bliži takvom raspletu. Uz napadača i braniča oprostiti bi se mogao i jedan od golmana. Runje je već u godinama i ne bude li u budućnosti u prvome planu, teško će pristati opet sjediti na klupi. A možda u planovima ne bude Pletikosa pa i on odluči otići. Pogotovo što će se početkom sljedeće godine tek vratiti pravom treningu, ne brani u klubu... Izbacivanje iz reprezentacije i kritike na račun suigrača, pak, mogli bi biti signal da kockasti dres uokvire i Šimunić i Križanac. Premda, Joe kaže da će uvijek odazvati, ali zato Križanac - teško. On je i tako u reprezentaciju ušao naknadno, ni s kim se nije posebno zbližio, a i leđa i ozljede već su ga "uništili".
Slaven Bilić vjerojatno će u četvrtak otići, a novi izbornik, čak da to bude i Bilić, morat će očito opet slagati novu momčad. Kostur jest tu, Modrić, Ćorluka,  Eduardo, Kranjčar, Srna, Vukojević, Petrić, Mandžukić..., ali trebat će nova krv. Pogotovo u obrani gdje se zasad kao buduća opcija nazire samo Dejan Lovren. Također, izbornik će u novome ciklusu morati prodrmati ili prekrižiti Rakitića, probuditi Sharbinija, isprobati prije svih Badelja, Delača, Jajala, uskoro i Barbarića... Uglavnom, reprezentaciju opet čeka remont, kao i nakon neuspjeha na SP-u 2006. i Cicina odlaska.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Barca4Ever 13.10.2009.

    Sve je to lijepo, divno i krasno... al mene samo zanima kad će NAPOKON otići one fosilčine - Marković i Srebrić!?!?!?!?!?

  • trrtrrt 13.10.2009.

    Hvala bogu

  • tricetri 13.10.2009.

    za vukovar, za škabrnju, za sveti dres, hahahahahahaha, za lovu valjda, status, preseravanja. goran ivanišević, ni lipe poreza nije uplatio u hrvatskoj. o hvala im, hvala,hvala. hrvatska se voljela i branila na druge načine. čitam ove komentare i sad mi je u potpunosti jasno zašto živimo u bijedi. kruha i igara narodu i sve pet. drago mi je da se ova priča završila, jer čim upališ televizor, odmah te bombardiraju s pripremama i sastavima hr reprezentacije za slijedeću utakmicu koja će biti tek za mjesec dana. iskreno se nadam da neće biti ni onih stupidnih reklama za ožujsko ili pan pivo. pranje mozgova, ništa drugo. \"tužna sam ko mali psić\". ja sam tužan jer je je narod ove države gladan i željan normalnog života.

Komentiraj...
Vidi sve komentare