To je to što me zanima!

Ođerao ga je: Čilić fantastičnim preokretom izborio Đokovića...

Hrvatski tenisač Marin Čilić fantastičnim se preokretom protiv Lasla Đerea plasirao u četvrtfinale jakog zemljanog tunira u Madridu. Srpski tenisač osvojio je prvi set, imao prednost u drugom, a onda je Marin sve okrenuo
Vidi originalni članak

Uf, još jedan napet meč odigrao je hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP 11.) na turniru u Madridu. U tri seta sa 4-6, 6-3, 6-2 preskočio je sjajnog srpskog tenisača Lasla Đerea (ATP 32.) za ulazak u četvrtfinale jakog zemljanog turnira. 

Na rubu ponora bio je hrvatski tenisač. Prvi set izgubio je 6-4, nikako nije mogao uhvatiti ritam, a možda mu je smetala i velika sjena zbog koje je vidljivost bila nešto lošija. U drugom setu također je imao break zaostatka, a onda je prelomio i lako riješio srpskog tenisača mađarskog porijekla.

Marina Čilića u četvrtfinalu čeka Novak Đoković, koji je u dva seta izbacio Francuza Jeremyja Chardyja (6-1, 7-6(2)) Bit će to njihov jubilarni 20. meč, a Srbin vodi 17-2. Definitivno veseli Čilićev povratak u formu nakon što je imao četiri vezana poraza i lakših problema s koljenom. Možda je Čilića inspirirao legendarni brazilski nogometaš Ronaldo s kojim se slikao u utorak.

 Njihov dvojica s smiješkom su pozirali nakon još jedne Marinove pobjede, a Brazilac je gledao njegov meč kao poseban gost organizatora.

Čilić očito ima novu formulu za pobjedu. U meču protiv Kližana gledao ga je Luka Modrić, a protiv Jana Struffa na tribinama je bio Ronaldo i rezultat je bio isti. Marin je pobijedio, a oni su mogli uživati u meču punom preokreta. Legendarni Ronaldo živi u Španjolskoj u susjednom Valladolidu gdje je vlasnik istoimenog prvoligaša.

Pobjeda nad talentiranim srpskim tenisačem Đereom (23) veliki je skalp za Marina. Đere je nedavno osvojio zemljani turnir u Rio de Janeiru, a trofej je podigao sa suzama u očima, s vrlo emotivnim govorom.

- Ovaj trofej posvećujem mojim roditeljima, izgubio sam mamu prije sedam godina. I ocu, njega sam izgubio prije dva mjeseca. Oni su imali najveći utjecaj na mene i zbog njih sam danas ovdje. Zahvaljujem im se i nadam se da me sada gledaju  emotivno je rekao srpski tenisač Laslo Đere nakon što je osvojio prvi turnir u karijeri.

Na zemlji Rio de Janeira s 2-0 u setovima pobijedio je mladog Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, a nakon što je podigao trofej pobjednika emotivnim je govorom dirnuo okupljene.

- Zahvalan sam i mlađoj sestri, ona je kod kuće u Srbiji i velika mi je podrška. Hvala mojoj djevojci, bila je uz mene u najtežim trenucima i ne mogu joj se dovoljno zahvaliti. Hvala svim prijateljima i obitelji i vama koji ste me bodrili. Toliko sam stvari postigao. Jako sam sretan, uzbuđen i pun emocija trenutno. Sretan sam što sam sve pregurao u ovom dvoboju, teško je bilo i fizički i mentalno, uspio sam izdržati - završio je Đere.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • CiciMici27 09.05.2019.

    Info za Marinove "ljubitelje", Marin se vraća u top 10 u ponedjeljak pa makar to bilo na 10 dana jer u Rimu brani polufinale.

  • 09.05.2019.

    Neka pobjedi bolji. Nadam se dobrom mecu.

  • Stiv_Maden 09.05.2019.

    Koji naslov hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare