To je to što me zanima!

Uveo Cavse u finale, preskočio Jordana i zasjeo na sami vrh...

Cleveland Cavaliersi pobijedili su Boston u gostima 135-102 i s ukupnih 4-1 prošli u novi finale NBA lige. I ponovno je ključan u pobjedi bio veliki LeBron James, od noćas najbolji strijelac doigravanja u povijesti
Vidi originalni članak

Košarkaši Clevelanda i treću godinu u nizu igrat će finale NBA lige, a tamo su ih, pogađate, treću godinu za redom dočekali Golden State Warriorsi. Cavsi su noćas u Bostonu pobijedili Celticse 135-102 uz novu veliku predstavu najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa.

Kralj je za 34 minute na parketu utrpao 35 koševa te imao osam skokova i isto toliko asistencija uz tri ukradene lopte, a osim što je svoju momčad uveo u novi finale, LeBron je stigao do još jednog veličanstvenog uspjeha. Na vječitoj ljestvici postao je najbolji strijelac u povijesti doigravanja NBA lige. Prestigao je neponovljivog Michaela Jordana te je sada na nevjerojatnoj brojci - 5995.

Za ovaj čudesan uspjeh trebalo mu je 11 godina, 212 utakmica u kojima je u prosjeku postizao 28,3 koša te nastupi za dvije momčadi. Velikom Jordanu za njegove brojke (5987) bilo je dovoljno 179 utakmica u dresu nepobjedivih Bullsa.

- Rekao sam vam prije, a ponovit ću i sada - za mene je neopisiva čast kad god me uspoređujete s velikanima, a pogotovo s najvećim, Mikeom - rekao je LeBron.

U utakmici koja je Cavse odvela u treći finale za redom Jamesa je sjajno pratio Kyrie Irving s 24 koša te Kevin Love s 15 koševa i 11 skokova. 

Kod Bostona Bradley je zabio 23, Green 14, a Crowder 11... Prva utakmica finala na rasporedu je 1. lipnja, a domaćin je Golden State.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • meanmotherfucker 27.05.2017.

    Mislim da ce ovaj put GS ipak uzet naslov. Moja prognoza 4:2. James je definitivno najbolji igrac 21.st. Ali,realno GS ima jacu ekipu.

  • obama terorist 27.05.2017.

    Lebron nije ni sjena velikom Jordanu!!!!on je trenutno jedan od najboljih(po mom ukusu i ne bas najbolji))ali...evo recimo dodje All star gdje je vecinom najbolji westbrok ili netko drugi a on skoro nikad..Lebron danas igra sa skoro najboljim suigracima koji mu otvore dosta prostora!!sto se tice njegova suta za tri,slobodnih bacanja a i za dva on se ne moze mjerit ni sa 5najboljim u povjesti NBA!!ja uvjek prednost dajem pucacu nego nekoj grdosiji..on je najslicniji O'nellu.cak mi se vise svidja Durant nego on.ali evo vidjet cemo u finalu gdje bi taj clevv trebao dobit ako ima kralja..a ja mislim da ce izgubit 4-2.Durant je masinerija!

  • wwww 26.05.2017.

    Gledajući pokazatelje predprošle,prošle i ove godine sve sam većeg uvjerenja da king uzima i četvrtu titulu i nitko me ne može razuvjeriti da su Bogut,Ezili,Barns,Barbosa i Speights lošiji roster od Pachulie,Westa,Duranta i Mcgee a Cavsi za razliku od prošle godine su bolji šuterski i to u vidu Williamsa i Korvera i ta dva igrača mogu im donijeti i preko 20 koševa u utakmicama za razliku od prošlogodišnjih Mozgova i Dellavedove i kada svi znamo da Curry,Thompson i Durant ne funkcioniraju kao samo Curry i Thompson jer im je Durant poremetio šablonsku igru koju oni igraju od samih početaka a to su Spursi u njihovoj prvoj utakmici i demonstrirali kada igrači Gsw 3/4 nisu znali gdje im je glava do ozljede Leonarda i kada sve to sagledam po mojoj procijeni grad Cleveland je obranio titulu u Ufc-u tako će i u Nba-u..

Komentiraj...
Vidi sve komentare