To je to što me zanima!

Odvratno: Vodećeg na Tour de Franceu gledatelj zalio urinom

Britanca Chrisa Froomea zalio je gledatelj na 14. etapi Tour de Francea urinom vičući da je dopingiran. Froome je za sve okrivio francuske medije zbog napisa
Vidi originalni članak

Nažalost, netko mi je u lice bacio urin i vikao da sam dopingiran, što je nevjerojatno pogrešno na toliko različitih načina, otkrio je Chris Froome nakon 14. etape Tour de Francea.

Britanac rođen u Keniji je vodeći u ukupnom poretku najpoznatije svjetske biciklističke utrke te tvrdi da se odvratni incident dogodio 60 kilometara prije cilja. No nastavio je voziti i u cilj došao 20. te je sada na vrhu poretka s tri minute i deset sekundi prednosti.

- Nevjerojatno je kako se na ovako velikoj utrci može dogoditi nešto tako. Bilo je vrlo neugodno jer sam 60 kilometara do cilja vozio uz strašan smrad .

Incident se dogodio nakon sve češćih optužbi da najbolji biciklisti dopingirani, a incident je u desetoj etapi imao i njegov kolega iz momčadi Sky Richie Porte . On je pak optužio navijača uz stazu da ga je nazvao dopingašem i udario ga u rebra.

A 30-godišnji Froome, koji je Tour de France osvojio 2013 ., za sve je okrivio francuske medije, koji ga, kako kaže danima neopravdano proganjaju zbog navodnog dopinga. Prošli tjedan Froome je rekao da je čist, ali da isto tako razumije učestala pitanja s obzirom na brojne probleme s dopingom u biciklizmu. No nakon incidenta više nije imao toliko razumijevanja za Francuze.

- Puno novinara s ove utrke izvještava neodgovorno, a oni sami znaju o kome govorim. No uglavnom imamo odličnu podršku uz stazu, a i brojni mediji odlično izvještavaju - okrznuo je Froome neke od svojih bivših kolega koji sada rade kao izvjestitelji s utrke.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 20.07.2015.

    taj sport je toliko jadan od svih tih doping afera da bi ga trebalo ukinuti

  • Dracubecca 19.07.2015.

    Tour de Franceu....

  • lukica25 19.07.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare