To je to što me zanima!

Ode rekorder Kruno: Jurčića i drugi put potjerali iz Dinama!

Žao mi je kao čovjeku jer sam danas sjedio s Jurčićem, pričali smo o planovima za sezonu. U primislima mi nije bio rastanak, rekao je Mamić nakon novog poraza
Vidi originalni članak

Teško stradavanje Dinama od Lyona na Maksimiru 7-1 i titula najgore momčadi u povijesti Lige prvaka bila je kap koja je prelila čašu Zdravku Mamiću. Izvršni predsjednik 'modrih' ekspresno nakon poraza uručio je otkaz treneru Kruni Jurčiću.

- Jednoglasnom odlukom Izvršnog i Nadzornog odbora Kruno Jurčić od večeras nije više trener Dinama. Ispričavam se navijačima za sramotu koju im je priredio voljeni klub. Kao čovjeku mi je posebno žao, stid me i sram zbog ovog rezultata, najtežeg u Dinamovoj povijesti - rekao je Zdravko Mamić nakon utakmice.

Taman kad je Lyon trpao Dinamo, negdje 20-ak minuta prije kraja, ono malo navijača što je ostalo na tribinama uglas je vikalo: 'Kruno, odlazi!' 

Prijedlog je ekspresno prihvaćen...

- S velikim žaljenjem i tugom primili smo ovaj poraz. Ovdje je bila većina ljudi iz Izvršnog odbora i na njihovo insistiranje dolazi do razlaza Dinama i Krune Jurčića

Na utakmici je bio cijeli Nadzorni i Izvršni odbor Dinama.

- Želim da se odmah sastanemo. Jednoglasno je odlučeno da rastajemo s trenerom. To je bilo neobranjivo. Žao mi je kao čovjeku jer sam danas sjedio s Jurčićem, pričali smo o planovima za sljedeću sezonu. Ni u primislima  mi nije bio rastanak - rekao je izvršni predsjednik Dinama.

Drugi mandat trajao je šest mjeseci

Početkom 2009. godine postao je Dinamov trener, prvi put. Sa Slaven Belupom je bio doprvak i tako si zaradio poziv u Maksimir. Do kraja sezone 2008/09. odveo je 'modre' do dvostruke krune, ali nije ih uspio uvesti u Ligu prvaka. Red Bull Salzburg bio je prejak, a u Europskoj ligi nije prošao skupinu s Anderlechtom, Ajaxom i Temišvarom. U sezoni 2009/10. osvaja novi naslov prvaka, ali napušta klupu na kraju te sezone, u svibnju 2010. 

Nakon kratke pauze preuzeo je Lokomotivu, a ubrzo i Dinamo, drugi put. Točno godinu dana nakon prvog odlaska došao je na mjesto Vahida Halilhodžića.

Ovaj put potrajao je još kraće, nešto duže od šest mjeseci. 'Modri' su u polufinalu Kupa, prvi u HNL-u sa šest bodova više od drugoplasiranog Hajduka, ali pogled na nastup u Ligi prvaka je 'kriminalan'. Iako je njegova zasluga prolaz u LP, tamo su i statistički postali najgora momčad u povijesti natjecanja. Nula bodova i gol razlika 3-22.

Idi na 24sata

Komentari 200

  • tuti fruti 11 10.12.2011.

    Ne razumijem kolko dinamo tenera promijeni pa ti isti igrači bi trebali biti najbolji na svijetu.Od svakoga trenera nešto novo nauči.

  • PetarStipanović 08.12.2011.

    A šta će Jurčić boji se Mamića

  • ninah 08.12.2011.

    gargamel, tvoje je odzvonilo :DDD

Komentiraj...
Vidi sve komentare