To je to što me zanima!

Ognjen Vukojević: U Kijevu sam već kao kod kuće

Hrvatski defenzivni vezni, novi član kijevskog Dinama, s novim suigračima trenira tek tjedan dana, a već je kaže stekao mnogo prijatelja
Vidi originalni članak

Bivši igrač Dinama iz Zagreba dao je intervju za ukrajinski nogometni portal UkrainianSoccer.net, a kako još ne razumije ukrajinski jezik, kod prijevoda je pomagao njegov suigrač, Srbin Miloš Ninković.
*Što nam možete reći o nastupu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2008. godine?
- Mislim da smo dokazali da Hrvatska ima jako dobru momčad. Tužno je što nas je Turska pobijedila u četvrtfinalu, ali mislim da je ostvareni rezultat dobar stimulans za nas u budućnosti. Sljedeći put moramo ići do finala.
*Kakvo je rapoloženje vladalo u momčadi nakon poraza?
- Bili smo svi šokirani. Nitko nije mogao vjerovati. Ali moramo gledati prema naprijed. Naš sljedeći cilj su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.
*Jeste li uopće imali prilike za odmor nakon Eura?
- Imao sam samo osam slobodnih dana. Ne mogu reći da sam se baš jako odmorio. S druge strane znam da nogometaši moraju biti spremni na različite teškoće. Kako se kaže, sve ima svoju cijenu.
*Pridružili ste se Dinamu (Kijev) još dok ste bili u Austriji. Kako su vas dočekali u novom klubu?
- Sve je bilo super. Igrači i treneri primili su me jako dobro. Teško je za vjerovati, ali već se osjećam kao kod kuće.
*Već ste odigrali svoje prve minute za Dinamo. Što nam možete reći o sustavu igre vašeg novog kluba?
- Dinamo Kijev i Dinamo Zagreb imaju gotovo iste igračke strategije. Jedina je razlika što ukrajinska momčad ima samo jednog defenzivnog veznog, a zagrebačka dva. Mislim da mi to neće predstavljati nikakav problem. Svi Dinamovi igrači dobro su pripremljeni.
*Što očekujete od nove sezone?
- Uvijek sam davao sve od sebe u svojem bivšem klubu. Bez sumnje ću isto raditi i u Dinamu iz Kijeva. Ovdje nastavljam svoju karijeru i nadam se da ću osvojiti puno trofeja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Franky01 09.07.2008.

    Ogi,sretno u Kijevu..=)

  • 09.07.2008.

    Covjek uistinu voli nogomet i nista mu nije tesko. Bit ce dobar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare