To je to što me zanima!

Ognjen Vukojević zabio golčinu u kijevskom derbiju

Hrvatski reprezentativac postigao je prvi gol za Dinamo Kijev u 34. minuti. Vukojević je neometan sa 17 metara poentirao u desno golmanovo rašlje
Vidi originalni članak

Nogometaši kijevskog Dinama pobijedili su u gradskom derbiju Arsenal 3-1 u utakmici 24. kola ukrajinske Premier lige. Vodu na mlin Dinama odvukao je hrvatski nogometaš Ognjen Vukojević. Hrvatski je reprezentativac postigao prvi pogodak na ogledu u 34. minuti, čime je drugi put u sezoni zatresao mrežu suparničkih vratiju. Tim je rezultatom završilo prvih 45 minuta, a dodatno je domaćin povećao vodstvo u nastavku. Magrao u 62. i Milevskij u 65. su zabili za sigurnih i komotnih 3-0 domaćina. Gostima je tek počasni pogodak priuštio Zakarljuka u 73. minuti. Nervozni su gosti u samo dvije minute (82. i 83. minuta) ostali bez dva igrača na travnjaku. Crvene kartone su zaradili Šeršun i Simonenko. Bila je ovo jedanaesta pobjeda Dinama na domaćem terenu, uz jedan remi. Recimo da je Krivbas Krivij Rig na svom terenu odigrao 2-2 protiv Metalista iz Harkiva, a Mladen Bartulović je za domaću momčadu, u završnom periodu igre, zaradio žuti karton.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • bosnia_80 10.04.2010.

    @renovatio..u ozbiljnim ligama i protiv bar malo ozbiljnih ekipa..o ovakvim situacijama se može samo maštati:) nevjerovatno je da nikog nema ni blizu .. Onaj ko je gledao el clasico zna o čemu pričam..sve se dešava u djeliću sekunde, jednom treptaju oka ... i ako se na vrijeme nisi riješio lopte ili šutirao po golu, već te neko poravnao sa zemljom...tu nema vremena za ovakva namudavanja o kojima ti govoriš, namještanja, pogledavanja, ciljanja itd.. .. No, što se tiče samog gola, on je svakako lijep ..to je OK!

  • Franky01 10.04.2010.

    Ogi , svaka čast ! :D

  • razumni...not 10.04.2010.

    golcina,zbilja steta kaj nismo na SPu u kakvoj su nam sad formi svi igraci to je strasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare