To je to što me zanima!

Oko sokolovo: Pajač? Pogriješio je baš u sve tri sporne situacije

Nije trebao isključiti Kleinheislera niti dosuditi penal za Rijeku. Ali, ni kod jedne od tih situacija VAR se ne smije uključivati, tvrdi Strahonja, iako je šef sudaca Kulušić prozvao i VAR suce da nisu napravili dobar posao
Vidi originalni članak

Odmah u četvrtoj minuti sudac Pajač trebao je isključiti igrača Osijeka (Lončar). Nema tu veze što je prvi došao do lopte, let je bio dug i namjera je bila tu, rekao je Marijo Strahonja, HTV-ovo Oko sokolovo.

POGLEDAJTE VIDEO: Sukob Grezde i Čolaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A KADA ŠEF TAKO KAŽE... Šef sudaca: Nezadovoljan sam suđenjem i korištenjem VAR-a

On je sve tri sporne situacija s polufinala Kupa Rijeka - Osijek (3-2) osudio kao sučeve pogreške.

- Drugi žuti karton Kleinheislera bio je prestrog, nije to bio intenzitet za isključenje. Ali, valja napomenuti kako se kod takve situacije VAR ne uključuje, kad je, dakle, riječ o drugom žutom kartonu.

A penal za Rijeku za izjednačenje 2-2?

- Igrač Osijeka prirodno otvorenom rukom ulazi i nenamjeran kontakt sa suparnikom i to nije intenzitet za kazneni udarac. Ali, VAR se kod takve situacije ne smije uključiti jer sudac audiovezom prenosi što je vidio, a ako se VAR suci uvjere u smjernice suca, nemaju pravo intervenirati - dodao je Strahonja.

OPET SUDAČKI REPOVI Gdje je taj VAR? Pajač oprostio pogibeljan start igrača Osijeka pa ga oštetio crvenim i penalom

Podsjetimo, i šef sudaca Ante Kulušić naglasio je da je suđenje bilo loše, ali i primjena VAR-a.

- Za utorak sam sazvao sastanak komisije. Ja kao predsjednik nisam zadovoljan suđenjem, ni korištenjem VAR-a na Rujevici. On očito nije bio adekvatno korišten. Sutra ćemo imati analizu suđenja i preslušat ćemo komunikaciju s VAR sobom. I onda dati priopćenje - rekao nam je kratko Kulušić.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • CroFan98 02.06.2020.

    "Ali, VAR se kod takve situacije ne smije uključiti jer sudac audiovezom prenosi što je vidio, a ako se VAR suci uvjere u smjernice suca, nemaju pravo intervenirati." Čemu služe onda VAR suci ako se oni uvjere u oni sto je glavni sudac vidio, a imaju snimku pred sobom koju mogu ponavljati? I kako to onda nije greska var sudca?

  • xnet0822 02.06.2020.

    VAR je čisti promašaj, žalibože onog koji ga je osmislio i pustio u optjecaj !

  • koza 02.06.2020.

    Kaže var se ne smije uključiti, pa šta će ti var ako se u spornim situacijama ne smije uključiti? Zato var i služi, da bi u sumnjivim sitacijama upozorio suca. A te situacije su odlučile utakmicu. Nije jedna već 3. Nula bodova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare