To je to što me zanima!

Đokovićeva ''7. sreća'': Novak ''razbio'' Nadala za polufinale

Nadalu je ovo tek drugi poraz na zemljanim terenima Roland Garrosa. Podsjetimo, prije ovog poraza od Đokovića, bolji od njega bio je samo Robin Soderling 2009.
Vidi originalni članak

Nakon što je Rafael Nadal slavio u šest prijašnjih mečeva, Novak Đoković u sedmom je pokušaju uspio na Roland Garrosu pobijediti sjajnog Španjolca 3-0 u setovima (7-5, 6-3, 6-1) te se tako nakon dva i pol sata borbe plasirati u polufinale drugog Grand Slama sezone. 

Trenutno prvi igrač svijeta u 'reprizu' prošlogodišnjeg finala krenuo je furiozno te za samo 20 minuta igre imao 4-0 u prvom setu. Nadal se uspio vratiti i dovesti prvi set u neizvjesnost, no kod rezultata 6-5 Novak je izborio nove tri set lopte i uzeo prvi set za sat i devet minuta igre. 

Drugi je set bio izjednačen do 3-3, a tada Novak uzima tri gema zaredom i dolazi do vodstva od 2-0 u setovima. Nastavio je Đoković furiozno i u trećem setu gdje je brzo poveo 4-0, a za novi povratak Rafa više nije imao snage. Đoković je treći set uzeo uvjerljivo 6-1 za samo 34 minute i uvjerljivo slavio. 

Rafi je ovo tek drugi poraz na zemljanim terenima Roland Garrosa. Podsjetimo, prije ovog meča bolji od njega bio je samo Robin Soderling 2009. godine. Đoković je pak nepobjediv u 2015. godini, u kojoj su ga pobijedili jedino Roger Federer i Ivo Karlović. Novak će u polufinalu igrati protiv Andyja Murrayja, dok će se u drugom susretu za finale boriti Tsonga i Wawrinka

Idi na 24sata

Komentari 189

  • Kamchancellor 04.06.2015.

    Kako ću se smijat sutra ovim mješancima Roma,Vlaha i Turaka kada Murray pobijedi Crnogorskog Hrvata Đokovića

  • efteling 04.06.2015.

    Opisati Djoleta jednom recju?FENOMEN...u svetu snova on ne sanja vec zivi san....Ogromni rad,posvecenost,dobrota i inteligencija ...tenis nije nikad jaci bio u svojoj istoriji nego danas.bolji reketi,snazniji udarci,brze kretanje...i dominirati kao on sto dominira je neverovatno,van logike...Ne mora dobiti Rolan Garos da bi potvrdio ovaj komentar,iako mi nije jasno kako bi ga izgubio?Sto rece neko slabih tacaka nema....

  • zloćo 04.06.2015.

    Tenis mi baš ne leži , ali obožavam srpske svadbe .

Komentiraj...
Vidi sve komentare