To je to što me zanima!

Đokovićeve igrice na Federerov način: Sjeo na mjesto najboljeg

Ista scena se dogodila prethodne godine u Londonu. Tada su u finalu igrali Roger Federer i Novak Đoković, a uoči meča Švicarac je sjeo na Novakovo mjesto čime je razbjesnio Đokovićeve fanove
Vidi originalni članak

Jučer je na Mastersu u Londonu Britanac Andy Murray potvrdio kako je svjetski broj jedan. Pobjedom nad Srbinom Novakom Đokovićem 6-3, 6-4 zadržao je poziciju broj jedan na ATP ljestvici za 2016. godinu.

Očekivalo se kako će Britanac imati težak posao zbog umora i maratonskih mečeva uoči finala, ali to se uopće nije osjetilo - čak naprotiv, Murray je bio fantastičan.

Ipak, uoči meča Srbin je pokušao psihološkom igricom utjecati na protivnika. Sjeo je na mjesto koje je namijenjeno igraču koji je bolje plasiran, točnije Murrayevo mjesto. To nipošto nije dirnulo mirnog Andya koji je na kraju sigurno slavio u dva seta.

Ista scena se dogodila prethodne godine u Londonu. Tada su igrali Roger Federer i Novak Đoković, a uoči meča Švicarac je sjeo na Novakovo mjesto čime je razbjesnio vojsku navijača srpskog tenisača. Đoković je tada ostao iznenađen, a Roger je rekao da mu neće ručnici određivati gdje će sjediti.

Na kraju je Đoković ipak priznao da je Murray broj jedan.

- Sjajna godina za mene, dogodilo se toliko stvari na koje mogu biti ponosan, pogotovo u prvih šest mjeseci. Obojica smo bili dio povijesti na ovom meču, čast je biti dio ovog događaja. On je najbolji tenisač svijeta u ovom trenutku, zaslužio je pobjedu. Igrao je bolji tenis, a ja u ključnim trenucima nisam se uspio vratiti. Igrao sam sve bolje kako je meč odmicao, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Đoković poslije poraza.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • lolito 21.11.2016.

    igrao je losije nego sto sam ga gledao dosada..pogotovu u 1setu di je bio koma...u drugom bolje ali svejedno, pobjedio je bolji...sve je to tu negdje, bit ce opet on kombinacija za prvog...ali cinjenica da ima problema s motivacijom i nije kao prije pol godine kad je bio duplo bolji neg je Murray danas...a Skot nit smrdi nit mirise...

  • blokirani_lovac 21.11.2016.

    Novinari svaka vam cast !!! Ako je neko majstor u tome da "zakuva" svadju i vredjanje, to ste vi. A Andy je zasluzeno broj 1 i tu je kraj price !!!

  • 21.11.2016.

    Ovaj Đoković je klasična wannabe zvijezda...kopiranje najvećeg ikad i takve fore nisu prvi put izašle,a ko kaže da je đoković neka klasa,samo se pitam jel to kaže netko tko prati balet,umjetničko klizanje ili takvo nešto,spusti se na zemlju momak,dobar si među lošima,to nije uspjeh,samo nisi svjestan još....

Komentiraj...
Vidi sve komentare