To je to što me zanima!

Hajduk slavio u Kranjčevićevoj: Lokosi nemoćni s desetoricom

Hajduk je došao do prve prvenstvene pobjede nakon tri nepovoljna rezultata svladavši Lokomotivu u Zagrebu 2-0 golovima Ante Ercega i Frana Karačića (autogol)
Vidi originalni članak

Lakše se diše u Hajduku. Nakon pet neuspjeha u nizu (poraz od Dinama, remi u Osijeku, poraz u Izraelu, poraz od Rijeke te ispadanje od Maccabija na Poljudu), "bili" su vratili mir u kuću pobjedom nad Lokomotivom 2-0 na stadionu u Kranjčevićevoj.

Nije to bila utakmica u kojoj je momčad Marijana Pušnika bila osobito dominantna i lakoćom došla do bodova, ali igrala je pametno, iskoristila ponuđeno - greške domaće obrane, crveni karton za protivnika i autogol - te kući odlazi s tri važna boda.

Prvo poluvrijeme obilježile su silne dobre prilike na obje strane. Lovre Kalinić bio je na visini zadatka: blokirao je pokušaj Grezde u 23. minuti, potom i nekoliko šansi za Mirka Marića, dok je na drugoj strani Toma Bašić uzdrmao prečku iz slobodnjaka.

A onda je pao i gol. Igrala se 32. minuta kad je Ante Erceg fino prihvatio loptu Nikole Vlašića s lijeve strane, riješio se Majstorovića i pogodio u prvi kut. Ide taj gol pomalo i na dušu Danijela Zagorca kojem je lopta prošla kroz ruke.

Poplava žutih kartona u prvom dijelu (pet) "odnijela" je s terena Sinišu Rožmana, kojem je sudac Igor Križarić u razmaku od 11 minuta dodijelio dvije javne opomene i poslao ga u svlačionicu u 44. minuti.

Lokomotiva nije nikako mogla nadoknaditi taj zaostatak i primila je novi gol u 64. minuti, nakon relativno mirnog početka drugog poluvremena. Tragičar je bio Fran Karačić koji je poslao loptu u svoj gol nakon kornera s desne strane.

Završna četvrtina utakmica protekla je relativno mirno. Imala su oba sastava po neku polupriliku za gol, ali promjene rezultata nije bilo pa Hajduk na reprezentativnu stanku odlazi s četvrte pozicije i 13 bodova na kontu, dok je Lokomotiva ostala zakovana za dno petim porazom u sedam kola, čime ostaje na tanka dva boda.

MAXtv Prva liga, 7. kolo:

  • Lokomotiva - Hajduk 0-2 (Erceg 32', Karačić (ag.) 64')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 166

  • Prstupak 29.08.2016.

    Hahahah tulavi hajdugovci u euforiji..hahah još se tješe kako su dinamovci"ljubomorni" na njih. Ljubomorni zbog pobjede nad Lokomotivom?? Ljubomorni zato kaj nam gleaju u guzicu već 10 godina?? Dinamovci su ljubomorni jer su eto morali u LP a hajdug se fino može u miru pripremati za iduću sezonu??

  • torcaspinut1983 29.08.2016.

    Daj Boze da Dinamo 2 napokon zavrsi u drugoj ligi pa da HNL napokon postane regularan

  • ArniBlecic 29.08.2016.

    Nagardu za Najružniji dres u povijesti HNLa i šire i ove godine osvaja hajduk iz Splita. Seljastvo bez premca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare