To je to što me zanima!

Okršaj titana: Iker Casillas protiv Gianluigija Buffona

Iker Casillas je svoju furiju odveo na krov Europe, a Gianluigija Buffona je legendarni Pele proglasio daleko najboljim golmanom svijeta svih vremena
Vidi originalni članak

Iker Casillas najmlađi je golman koji je branio u finalu Lige prvaka. Španjolci su s njim na golu, nakon 44 godine, postali prvaci Europe. Njegov ugovor ima samo jednu stavku. Uzmite ga, ali platite 115 milijuna eura. Klauzula koju ima malo tko na svijetu. U Realovoj šampionskoj sezoni 2007/2008. primio je u 36 utakmica samo 32 gola. Zidane, Ronaldo i Figo kažu da boljeg nikad nisu vidjeli. S 27 godina već je imao 454 nastupa za Real. Kao nitko prije. Vjerojatno ni poslije. Španjolci 44 godine nisu bili europski prvaci. Dok na gol nije stao Casillas. Nije primio gol u četvrtfinalu, polufinalu ni u finalu. Rekord koji mnogi mogu sanjati.
- On će biti najbolji golman u povijesti nogometa - mišljenje je Zinedinea Zidana, Casillasova bivšeg suigrača.
U Italiji, zemlji koja je dala možda i najbolje golmane svijeta, Gianluigija Buffona devet su puta proglasili nedodirljivim. Platiti za golmana 35 milijuna eura i danas je nezamislivo. A kamoli prije devet godina. No, Juventus nije mario. Parmi je za tada 23-godišnjega Gianluigija Buffona dao novac bez pitanja. Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. Italija je otišla do kraja. Buffon je mrežu ostavio netaknutu 453 minute. Zapravo, do finala i gola Zinedina Zidana iz penala zabio mu je jedino njegov igrač - Cristian Zaccardo. Prije šest godina Uefa ga je proglasila najboljim i najvrednijim igračem Lige prvaka.
- Svaki golman ima dvije ruke. Buffon ih ima najmanje šest  - slikovito je opisao njegove obrane Alessandro Del Piero.

DELAČ OCJENJUJE
Doista je teško reći tko je bolji od njih dvojice. U Casillasa mi se sviđa njegova eksplozivnost na crti, ima reflekse kao mačka. Buffon mi se sviđa zbog smirenosti. Ne sjećam se kad je kiksao. Toga u njega nikad nema.

KELAVA OCJENJUJE
Buffon mi je uzor. Sa 17 je debitirao u talijanskoj ligi. Nitko prije ni kasnije nije toliko plaćen. Casillas je okosnica Reala i Španjolske. Zbog sudjelovanja u igri i istrčavanja prednost dajem Buffonu.

PRESUDA
Refleksi Casillasa su kao u mačke. Naš žiri zamjera mu nesigurnost pri istrčavanju, odnosno hvatanju “svijeća”, lopti koje dugo putuju - 73.

Buffon je u postavljanju i istrčavanju najbolji na svijetu. Delač i Kelava smatraju ga malo lošijim u obrani penala. Kao lider je neupitan - 74.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • karlors50 29.03.2010.

    ma po meni je casillas jos uvijek bolji i bit ce...koliko je on penala obranio,a o njegovim refleksima da ne pricam.Mozete govoriti da prima dosta golova u zadnje vrijeme ali to je prvenstveno zbog realove obrane

  • user_45953 29.03.2010.

    Buffon je zasad najbolji golman svih vremena ali je na zalasku karijere,dok Casillas može braniti još skoro punih 10 godina...Mislim da će Casillas ipak postat najbolji golman svih vremena,a onaj ko prati Juventus u zadnje vrijeme zna da Buffona ne brani na visokom nivou i nerijetko kiksa i prima glupe golove!!!!

  • ducy18vk 29.03.2010.

    Vidim svi ste za buffona...al ipak ja bi dao prednost casillasu.....jer buffon nekako u zadnje vrijeme kiksa iz utakmice u utakmicu a prije svega casilasu prednost zato sto ipak igra za real i otkako je stao na vrata reala i spanjolske repke neskida ga nitko :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare