To je to što me zanima!

Old Firm: Rangersi do vrha napunili mrežu Celtica

Glasgow Rangersi pokazali su se za klasu boljim suparnikom od domaćeg Celtica u derbiju 4. kola škotskog prvenstva, poznatom Old Firmu
Vidi originalni članak

Igrači Waltera Smitha slavili su 4-2 (vodili 4-1) pobjedu pred gostujućom publikom, pokazavši da su trenutačno u puno boljoj formi. Prvi put od 1994. godine Rangersi su Celticu na njihovu terenu uspjeli zabiti četiri gola u Old Firmu. Gosti su prvi poveli, te zabili tri fantastična gola. Majstorski je bio i onaj Celticova Japanca Nakamure, iz slobodnog udarca u 90. minuti za konačnih 4-2. Rangerse je u vodstvo doveo francuski napadač Daniel Cousin velemajstorskim golom u 37. minuti. Sjajno je u jednoj kontri probio svog čuvara na desnoj strani te se, prilično iskosa, spustio u 16-erac. Kad su Artur Boruc i njegovi suigrači u obrani domaćih očekivali povratnu loptu, bivši je centarfor Lensa zabio u bliži kut poljskog vratara za 1-0.
Izjednačio je Grk Samaras samo dvije minute kasnije nakon greške Saše Papca, koji nije raščistio opasnu situaciju pred petercem. U vodstvo je goste ponovno doveo sjajni Kenny Miller perfektnim volejem u 52. minuti. Ubacivanje s lijeve strane 'vanbastenovski' je dočekao desnim volejem iskosa s desne strane i gromovitom 'žabicom' pogodio suprotnu malu mrežicu za 2-1.
Portugalac Pedro Mendes, do ovog ljeta Kranjčarov suigrač u Portsmouthu, desetak minuta kasnije pogodio je udracem s preko dvadeset metara po treći put mrežu indisponiranog Poljaka, koji je “točku na i” stavio “pacerskim” golom u 79. minuti. Ispala mu je lagana lopta ubačena s desne strane, pa ju je Miller samo gurnuo u praznu mrežu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare