To je to što me zanima!

Olićevih već 100 utakmica, 36 golova i 14 asistencija

Kroz 78 utakmica za HSV postigao je 29 golova i imao 10 asistencija, dok je u prvoj sezoni za Bayern, zabio sedam golova uz četiri asistencije
Vidi originalni članak

Noseći dresove Herthe, Hamburga i Bayerna hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić sakupio je stotinu nastupa u njemačkoj Bundesligi. Olić je bundesligašku karijeru počeo graditi nakon transfera iz Marsonije u Herthu. Bilo je to 1998. godine, no u svom prvom mandatu u Njemačkoj nije ostavio dubok trag. Godine 2000. vratio se u klub iz Slavonskoga Broda sa dvije odigrane utakmice u najjačem razredu njemačkoga nogometa. Sjajni nastupi u dresu moskovskog CSKA (2003.-2007.) s kojim je osvojio Kup UEFA-e, tri puta rusku prvenstvo, te po dva puta tamošnji Kup i Superkup, otvorile su Oliću vrata povratka u cijenjenju Bundesligu. Ulazak u nju, točnije u HSV, usmjerio mu je karijeru prema vrhu na koji se uspeo odijenuvši dres minhenskog Bayerna, najjače i najtrofejnije momčadi njemačkog nogometnog prvenstva. Bez prave prilike u Herthi Olić je ime u Bundesligi izgradio nastupajući za HSV i Bayern. Preciznije, kroz 78 utakmica za Hamburžane postigao je 29 pogodaka uz deset asistencije, dok u svojoj prvoj sezoni za njemački klupski nogometni ponos nakon 20 prvenstvenih utakmica na kontu ima sedam golova i četiri asistencije. U sto bundesligaških utakmica nikada nije zaradio isključenje, a ukupno je osam puta javno opomenut od strane sudaca.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • v3c 02.03.2010.

    šta reći nego ...car!!!

  • HRVATICA_3 02.03.2010.

    Ola je car, i kad su ga mnogi pljuvali po njemu ja sam vjerovala da je on igračina...mogli ste spomenut da je igrao u Dinamu.

  • Skaljarin 1950 02.03.2010.

    Olaa majstoreeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare