To je to što me zanima!

Olimpijac iz BiH pozirao u majici s likom R. Karadžića

Biatlonac Mladen Plakalović pozirao je u majici s likom osumljičenog za ratne zločine, Radovana Karadžića. Izazvao je skandal u susjednoj državi
Vidi originalni članak

Portal Sarajevo-x.com objavio je fotografije mladog BiH olimpijca Mladena Plakalovića na kojima pozira u majici s likom osumnjičenog ratnog zločinca Radovana Karadžića što je izazvalo skandal u susjednoj BiH. Biatlonac Plakalović je na Olimpijskim igrama u Vancouveru nastupio pod zastavom BiH. Na fotografijama od kojih je jedna nastala i ispred džamije je i njegov kolega Nemanja Košarac koji je u majici s likom radikala Vojislava Šešelja kojem se također sudi u Haagu.
- Nemam pojma zašto nosim tu majicu. Nosim je po kući. Da li je to neki problem? - rekao je Plakalović, komentirajući za Sarajevo-x.com ovaj skandal. Iz Olimpijskog saveza BiH kazali su da se Plakalović na Olimpijadi ponašao uzorno, te da fotografije predstavljaju njegov privatni stav. Na objavljivanje fotografija reagirao je i zamjenik ministra civilnih poslova Senad Šepić:
- Onaj tko veliča osobe koje su nanijele toliko zla i mržnje, ne može biti olimpijac, jer je to u suštoj suprotnosti sa životom sportaša i duhom olimpizma. Ovoj zemlji trebaju pravi natjecatelji u svakom pogledu, a ne oni čiji su uzori mračne i zločinačke figure prošlosti. Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalović za veličanje Karadžića mora biti sankcioniran - izjavio je Šepić agencijama.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ribić 12.03.2010.

    @ZeljkO-dirnuli ste veliku ranu, ali u pravu ste.

  • dusansk 12.03.2010.

    @Zeljk0 - potpisujem tvoj komentar....

  • SPRIMO68 12.03.2010.

    željko oni nisu nosili majice svojih generala nego neprijatelja u ratu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare