To je to što me zanima!

Olimpijski grad je u smogu, a sportaši pod maskama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zaštitne maske su sastavni dio opreme brojnih olimpijskih ekspedicija, ali ne i hrvatske, u kojoj zasad nema pritužbi na zrak u Pekingu
Vidi originalni članak

U Pekingu se ovih dana zrak može rezati nožem. Ne smanji li se zagađenost, Kinezi će aktivirati krizni plan, isključiti iz prometa ako treba i 90 posto automobila i zatvoriti još desetke tvornica.
Sportaši razmišljaju o nošenju zaštitnih maski, koje su sastavni dio opreme brojnih olimpijskih ekspedicija. Američki, novozelandski, japanski i mnogi drugi sportaši mogu zatražiti maske, koje doduše neće nositi za vrijeme natjecanja, ali moguće je da će se štititi na treningu ili u šetnji olimpijskim selom.
- Mislim da je problem sa smogom prenaglašen, naši liječnici kažu da su mnogo veći problem vrućina i vlaga, a to su već rekli i sportaši - kaže glasnogovornik njemačke ekspedicije u Pekingu.
- Prije četiri godine imali smo mnogo veći problem, u Atenu smo nosili maske protiv terorističkih biokemijskih napada. Problem s onečišćenim zrakom nije tako dramatičan- rekao je Darryl Seibel,
glasnogovornik američke reprezentacije.

ZANIMLJIVOSTI:
Zlatko Mateša posjetio olimpijsko selo:
Predsjednik Hrvatskoga olimpijskog odbora zadovoljan je kvalitetom smještaja naših olimpijaca u Pekingu.
Nowitzki želi nositi zastavu na otvorenju:
Još se ne zna tko će nositi njemačku zastavu na otvorenju Olimpijskih igara, a jedan od kandidata je i košarkaš Dirk Nowitzki.
Procurile snimke svečanog otvorenja:
Južnokorejska televizija objavila je snimku probe otvaranja OI-ja, a ista je odmah zabranjena u Kini.
Šarapova zbog ozljede propušta Olimpijske igre?
Na WTA turniru u Montrealu Ruskinja Marija Šarapova obnovila je ozljedu ramena. Zbog toga je upitan njezin nastup u Pekingu.
Iranski košarkaši iznenadili Srbe:
Iranci su neočekivano svladali Srbiju 72-70, a na olimpijskom košarkaškom turniru igrat će u skupini s Hrvatskom.
Suspendirano šest ruskih atletičarki:
Međunarodni atletski savez suspendirao je šest ruskih olimpijki i one neće moći nastupiti u Pekingu, potvrdio je tamošnji atletski savez. Jedna od njih je i svjetska rekorderka Soboljeva. Atletičarke su na doping kontrolu dale tuđi urin, a IAAF je to otkrio zahvaljujući DNK analizi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare