To je to što me zanima!

Olimpijski maraton neće biti u Tokiju, već na - drugom otoku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iz MOO-a su objavili kako se zbog velikih vrućina koje su tipične za sredinu ljeta u Tokiju maratonske i hodačke utrke moraju preseliti na sjeverni otok Hokkaido, odnosno u grad Sapporo
Vidi originalni članak

Organizatori Olimpijskih igara koje će se održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza sljedeće godine u srijedu su objavili promjene rasporeda održavanja maratonskih i hodačkih utrka nakon kontroverzne odluke Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da te događanje preseli u 800 kilometara udaljeni Sapporo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz MOO-a su objavili kako se zbog velikih vrućina koje su tipične za sredinu ljeta u Tokiju maratonske i hodačke utrke moraju preseliti na sjeverni otok Hokkaido, odnosno u Sapporo

Kako bi sudionicima olakšali logističke probleme, organizatori su promijenili raspored pa će se sve utrke u Sapporu održati od 6. do 9. kolovoza.

Tako je ženski maraton, koji se prema prvotnom rasporedu trebao održati 2. kolovoza, preseljen na pretposljednji dan Igara u subotu 8. kolovoza, hodači će svoju utrku na 20 kilometara imati 6. kolovoza umjesto 31. srpnja, a onu na 50 kilometara 7. kolovoza, dok će se utrka hodačica održati 7. kolovoza. Muški maraton ostao je u istom terminu, odnosno posljednjeg dana Igara 9. kolovoza.

Sve utrke u Sapporu započet će u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare