To je to što me zanima!

Olimpijski savjet Kinezima: Bez pitanja o seksu i novcu

Organizatori Olimpijskih igara sastavili su popis tema o kojima nije uuitno pričati sa strancima, a apelira se i na što manje - kopanja nosa
Vidi originalni članak

U kineskoj kulturi uobičajeno je, među ostalim, postavljati otvorena pitanja o novčanim prihodima i kvaliteti seksualnog života.
Kako bi izbjegli potencijalne neugodne situacije i nesporazume, organizatori Olimpijskih igara preplavili su Peking i okolicu jumbo-plakatima i lecima kojima Kinezima sugeriraju tabu-teme koje treba izbjegavati u kontaktu sa strancima. Prije svih su to pitanja vezana uz zaradu i seksualni život, zdravlje i imovinu, politička i vjerska uvjerenja te osobna pitanja vezana uz obitelj.
Organizatori također upozoravaju građane da se, barem za vrijeme trajanja Olimpijskih igara, suzdrže od Kinezima “tradicionalnih aktivnosti” poput pljuvanja na cesti i - kopanja nosa!
Od početka svibnja na snazi je zabrana pušenja na javnim mjestima u Kini, a u Ministarstvu zdravstva oduševljeni su pozitivnim učincima. Naime, u zemlji s 350 milijuna pušača pušenje je u potpunosti zabranjeno u školama, bolnicama i vladinim uredima te svim mjestima održavanja OI, dok su u restoranima, barovima i hotelima osigurana odvojena mjesta za pušače i nepušače

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare