To je to što me zanima!

Olimpijsko srebro kao kraj velike Blankine dominacije

Blanka Vlašić sve je posvetila osvajanju zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali pojavila se Tia Hellebaut i osobnim rekordom se popela na vrh
Vidi originalni članak

Dobivam SMS-ove podrške, zovu me ljudi, čestitaju, govore mi da ne budem razočarana. Ja sam razočarana, ali nisam toliko nesretna da bih lupala glavom o zid - govorila je Blanka poslije spektakularnog olimpijskog visa.
Pekinški je finale bio najveća skakačka utakmica sezone. Najveći obračun visašica u povijesti. Sport u svom najboljem izdanju. Čak šest ih je stiglo na 201. Na 203 otpala je olimpijska prvakinja iz Atene Sljesarenko,  Blanka i Čičerova prošle su iz prvog, a Hellebaut iz drugog pokušaja. Medalje su bile podijeljene, ali nije se znalo koja je čija. Letvica je podignuta na 205 cm. Blanka prvi puta ruši, prvi puta na cijelom natjecanju. A onda preokret! Hellebaut, svjetska prvakinja u petoboju u dvorani, naučena na iscrpljujuće bitke, preskočila je 205 iz prve, postavila svoj osobni rekord i preuzela vodstvo. Kakav šok, kakva drama!  Blanka mora da se u utrobi 'Ptičjega gnijezda' osjećala grogirano poput boksača koji dominira 11 rundi i onda u posljednjoj primi jedan udarac, ali ostane na nogama. Poput 'kockastih' kad su im Turci zabili u 120. minuti. No, Blanka se nije 'odrezala' poput Modrića, Petrića… i nekih drugih koji nisu imali hrabrosti prići bijeloj točki. Preskočila je 205  iz druge. Ali to više nije bilo dosta za zlato. Trebalo je letjeti i iznad 207, no za to više nije bilo snage.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • andrea1992 24.08.2008.

    blanka svaka ti čast.....a vi ostali primitivci kad učinite nešto takvo kao što je ona učinila .... tada se javite pa čemo i vama skidati kapu!!!!

  • vedran_zgb 24.08.2008.

    jos sam prije olimpijskih reko da nema sanse da osvoji zlato.nije mi ni malo zao jer mi nikad nije bila draga nit ce mi bit

  • andrea1992 24.08.2008.

    BRAVO BLANKA..SVAKA ČAST...A VI OSTALI PRIMITIVCI POKUŠAJTE NEŠTO TAKO UČINITI PA ĆEMO I VAMA SKIDATI KAPU...!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare