To je to što me zanima!

Olympiakos pomogao Dinamu: 'Modri' izravno u osmini finala!

HVALA, GRCI! Juniori Olympiakosa pobijedili su Arsenal 2-0 pa je Dinamo, zbog najboljeg omjera s Grcima i Englezima, završio na čelu skupine F juniorske LP...
Vidi originalni članak

Olympiakos i Arsenal? Ma ne zanima me rezultat, rekao je trener juniora Dinama Mario Cvitanović nakon poraza od Bayerna (1-0) na Hitrec-Kacianu.

Ipak, tri sata kasnije ima veliki razlog za zadovoljstvo. Grci su, iako svjesni da ne mogu do prva dva mjesta, golovima Manthatisa (11.) i Chantzarasa (37. minuta) pobijedili Londončane u Pireju 2-0 i tako pomogli "modrima" koji fazu po skupinama juniorske Lige prvaka završavaju kao pobjednici i idu izravno u osminu finala u prvom nastupu u tome natjecanju!

Dinamo, Arsenal i Olympiakos imaju po deset bodova. Uefa nalaže da se u takvim slučajevima prvo gleda međusobni omjer između izjednačenih momčadi, a on kaže sljedeće: Dinamo ima sedam bodova, Arsenal šest, a Olympiakos četiri.

Talentirana generacija maksimirskog kluba završila je tako na čelu skupine nakon poraza protiv Arsenala u Zagrebu (2-0), pobjede kod Bayerna (2-1), domaćeg remija (2-2) i gostujuće pobjede protiv Olympiakosa (3-1), gostujuće pobjede nad Arsenalom (2-1) te, naposljetku, minimalnog poraza od Bayerna u Zagrebu (1-0)

- Ne znam što će biti na proljeće, ali najvažnije je da smo ga osigurali. Bit ćemo još jači. Nismo sad imali Filipa Benkovića, Bornu Sosu, a vjerojatno će se vratiti i Endri Çekiçi - rekao je Cvitanović, koji će prvoj momčadi za proljetni pohod na naslov najbolje mlade momčadi Europe vjerojatno priključiti i Antu Ćorića prezimi li u Maksimiru.

Protivnika u osmini finala Dinamo će saznati nakon što se odigraju utakmice 1/16 finala u kojoj nastupaju drugoplasirani iz svih osam skupina te osam prvaka koji su to izborili putem nokaut-faze dijela za prvake.

Šesnaestina finala na rasporedu je 9. i 10. veljače (jedna utakmica, domaćin je iz puta za prvake), a ždrijeb osmine finala, također na jednu utakmicu, bit će 15. veljače. Dinamo jedino neće moći igrati protiv Arsenala (ako "topnici" izbore osminu finala), a domaćinstvo će se također odlučiti ždrijebom.

Osmina finala na rasporedu je 22. i 23. veljače, a četvrtfinale, nakon jednakog principa ždrijebanja, 8. i 9. ožujka. Polufinala (15. travnja) i finale (18. travnja) igraju se na stadionu Colovray u Uefinu sjedištu, Nyonu.

Juniorska Liga prvaka, pobjednici skupina (1/8 finala):

  • PSG (A), PSV (B), Benfica (C) Manchester City (D), Barcelona (E), Dinamo (F), Chelsea (G), Lyon (H)

Drugoplasirani u skupinama (1/16 finala):

  • Real Madrid (A), CSKA (B), Atlético Madrid (C), Sevilla (D), Roma (E), Arsenal (F), Dinamo Kijev (G), Valencia (H)

Pobjednici puta za prvake (1/16 finala):

  • Red Bull Salzburg, Anderlecht, Příbram, Midtjylland, Middlesbrough, Ajax, Celtic, Elfsborg
Idi na 24sata

Komentari 26

  • croat1234 09.12.2015.

    ajmo da se vidi cija je najjaca skola!!

  • Mauro_Icardi17 09.12.2015.

    Za Hajduk sam oduvijek,ali kada sam vidio da je Dinamo izgubio od Bayerna(mislim juniori) bilo mi je žao što neće izravno pogotovo što je Arsenal kiksao,ali pogledao sam tablicu i ipak prolaze u 1/8 finala.Lijep uspjeh bravo momci.

  • Primera 09.12.2015.

    Jel mi može neko objasnit odakle sad ovi u 1/16 i zasto nisu morali igrati grupnu fazu? Pobjednici puta za prvake (1/16 finala): Red Bull Salzburg, Anderlecht, Příbram, Midtjylland, Middlesbrough, Ajax, Celtic, Elfsborg

Komentiraj...
Vidi sve komentare