Obavijesti

Sport

Komentari 26

Olympiakos pomogao Dinamu: 'Modri' izravno u osmini finala!

Olympiakos pomogao Dinamu: 'Modri' izravno u osmini finala!
2

HVALA, GRCI! Juniori Olympiakosa pobijedili su Arsenal 2-0 pa je Dinamo, zbog najboljeg omjera s Grcima i Englezima, završio na čelu skupine F juniorske LP...

VIDEO

Olympiakos i Arsenal? Ma ne zanima me rezultat, rekao je trener juniora Dinama Mario Cvitanović nakon poraza od Bayerna (1-0) na Hitrec-Kacianu.

Ipak, tri sata kasnije ima veliki razlog za zadovoljstvo. Grci su, iako svjesni da ne mogu do prva dva mjesta, golovima Manthatisa (11.) i Chantzarasa (37. minuta) pobijedili Londončane u Pireju 2-0 i tako pomogli "modrima" koji fazu po skupinama juniorske Lige prvaka završavaju kao pobjednici i idu izravno u osminu finala u prvom nastupu u tome natjecanju!

Dinamo, Arsenal i Olympiakos imaju po deset bodova. Uefa nalaže da se u takvim slučajevima prvo gleda međusobni omjer između izjednačenih momčadi, a on kaže sljedeće: Dinamo ima sedam bodova, Arsenal šest, a Olympiakos četiri.

Talentirana generacija maksimirskog kluba završila je tako na čelu skupine nakon poraza protiv Arsenala u Zagrebu (2-0), pobjede kod Bayerna (2-1), domaćeg remija (2-2) i gostujuće pobjede protiv Olympiakosa (3-1), gostujuće pobjede nad Arsenalom (2-1) te, naposljetku, minimalnog poraza od Bayerna u Zagrebu (1-0)

- Ne znam što će biti na proljeće, ali najvažnije je da smo ga osigurali. Bit ćemo još jači. Nismo sad imali Filipa Benkovića, Bornu Sosu, a vjerojatno će se vratiti i Endri Çekiçi - rekao je Cvitanović, koji će prvoj momčadi za proljetni pohod na naslov najbolje mlade momčadi Europe vjerojatno priključiti i Antu Ćorića prezimi li u Maksimiru.

Protivnika u osmini finala Dinamo će saznati nakon što se odigraju utakmice 1/16 finala u kojoj nastupaju drugoplasirani iz svih osam skupina te osam prvaka koji su to izborili putem nokaut-faze dijela za prvake.

Šesnaestina finala na rasporedu je 9. i 10. veljače (jedna utakmica, domaćin je iz puta za prvake), a ždrijeb osmine finala, također na jednu utakmicu, bit će 15. veljače. Dinamo jedino neće moći igrati protiv Arsenala (ako "topnici" izbore osminu finala), a domaćinstvo će se također odlučiti ždrijebom.

Osmina finala na rasporedu je 22. i 23. veljače, a četvrtfinale, nakon jednakog principa ždrijebanja, 8. i 9. ožujka. Polufinala (15. travnja) i finale (18. travnja) igraju se na stadionu Colovray u Uefinu sjedištu, Nyonu.

Juniorska Liga prvaka, pobjednici skupina (1/8 finala):

  • PSG (A), PSV (B), Benfica (C) Manchester City (D), Barcelona (E), Dinamo (F), Chelsea (G), Lyon (H)

Drugoplasirani u skupinama (1/16 finala):

  • Real Madrid (A), CSKA (B), Atlético Madrid (C), Sevilla (D), Roma (E), Arsenal (F), Dinamo Kijev (G), Valencia (H)

Pobjednici puta za prvake (1/16 finala):

  • Red Bull Salzburg, Anderlecht, Příbram, Midtjylland, Middlesbrough, Ajax, Celtic, Elfsborg
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku