To je to što me zanima!

On je prešao igricu: Odigrao 10 utakmica, a osvojio pet trofeja

Ronaldo, Ibrahimović, Adriano, Buffon, Nedved, Baggio... nikada nisu osvojili najelitnije europsko natjecanje i to je nešto zbog čega će uvijek žaliti. Ali zato Odriozola je...
Vidi originalni članak

Netko zabije gol u prosjeku svake 123 minute, a Alvaro Odriozola (24)za to vrijeme osvoji novi trofej. Ma čudo od čovjeka!

No, možemo reći, ni kriv ni dužan. Španjolski desni bek je u ovu sezonu ušao kao igrač Real Madrida. Prvo je s njima u siječnju osvojio španjolski Super kup, a kako je skupio i četiri nastupa u La ligi, pripala mu je i titula prvaka Španjolske.

Krajem zimskog prijelaznog roka Bayern je tražio zamjenu za Joshuu Kimmicha pa je kontaktirao Odriozolu i doveo ga na posudbu. No Španjolac se baš i nije naigrao. Ali trofeje je nastavio prikupljati.

Prvo je proslavio s Bavarcima osvajanje Bundeslige u kojoj je skupio samo tri nastupa, a onda je osvojio i njemački Kup. Rijetko koji nogometaš se može pohvaliti da je osvojio trostruku krunu u jednoj sezoni, no Odriozola je došao do čak peterostruke! I u finalu Lige prvaka protiv PSG-a također je ostao na klupi, ali sumnjamo da ga je to previše pogodilo.

Pored izvanrednog Kimmicha nije imao šanse, ali zato je proslavio još jedan naslov. Njegov Bayern je pobijedio 1-0, a Odriozola je uživao slikajući se s trofejem.

Ronaldo, Ibrahimović, Adriano, Buffon, Nedved, Baggio... nikada nisu osvojili najelitnije europsko natjecanje i to je nešto zbog čega će uvijek žaliti. No Španjolac je, ni kriv ni dužan, nadmašio i s njih. Makar je u cijeloj sezoni skupio samo 613 minuta u deset nastupa. Eto što je nogomet...

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ma da baš tak 24.08.2020.

    Mateo Kovacic drži rekord . Kao i Bencić u Ciboni 😊

  • 24.08.2020.

    I ozlijedio Perišića

  • Istjerivacpravde 24.08.2020.

    LORDiozola

Komentiraj...
Vidi sve komentare