To je to što me zanima!

Opet drama: Medvjedi pali nakon penala protiv Graza

Hokejaši Medveščaka izgubili su susret petoga kola EBEL lige u Domu sportova od Graza 3-2. Austrijanci su slavili tek nakon izvođenja penala
Vidi originalni članak

Ako je netko mislio da je Medveščak kratkoročni hit u Zagrebu, prevario se. Iako se utakmica protiv Graz 99ersa igrala u utorak u 19 sati, Ledena dvorana opet je bila praktički rasprodana.
- Mislim da je ovo potvrda da se hokej vratio u Zagreb i da neće biti "hit" samo nekoliko tjedana. - rekao je team-menadžer Medveščaka Drago Ljubić nakon poraza od Graza.
U Domu sportova opet je bila drama. Austrijanci su poveli već nakon 45 sekundi, no uporni Medvjedi su u drugoj izjednačili, a u trećoj trećini uspjeli potpuno preokrenuti susret golom "ličkog diva", dva metra visokog Joela Prpicha. I da je njegov prezimenjak Mike samo minutu kasnije zabio čisti "zicer", sve bi možda drukčije završilo.
Ovako je Graz do kraja regularnog dijela utakmice uspio izjednačiti na 2-2, pobjednika nije bilo ni nakon pet minuta produžetka i izvađali su se penali. Jedini gol u "raspucavanju" zabio je Harry Lange i drugi bod je otišao u Austriju.
- Šteta, bili smo bolji, a malo su nas i suci zakinuli. Mislim da su oni prvi gol zabili iz čistog ofsajda, a bilo je i nekoliko vrlo sumnjivih isključenja. Teško je igrati praktički pola utakmice s igračem manje- rekao je Luga Žagar i dodao:
Ma, nema veze. Bod imamo, a vratit ćemo im u Grazu!
Suci su zaista u nekoliko navrata zakinuli Medveščak, no trener Enio Sacilotto nije pretjerano razočaran:
- Zapamtite, biti sudac u hokeju je jako teško. A na kraju krajeva, ne zabijaju suci golove. Bod je super. To je hokej, ovakve utakmice su normalne, a opet ju nismo potpuno izgubili, ipak smo nešto osvojili.
Ovim bodom Medveščak je zadržao sjajno treće mjesto na tablici, dok je Graz i dalje četvrti.
- Budimo realni, imali smo jako puno sreće. Golman nam je bio sjajan, oni su imali stvarno puno isključenja i nije im bilo lako. Medveščak je odlično igrao - priznao je strijelac pobjedničkog gola Harry Lange.
Medvjedi već u petak gostuju u Klagenfurtu, a slijedećeg utorka u Domu sportova stižu Vienna Capitalsi.

REZULTATI 5. KOLA EBEL LIGE
KHL Medveščak - GRazz 99ers 2-3 (nakon penala)
Alba Volan 19 - KAC KLagenfurt 2-1 (nakon penala)
HDD Tilia Olimpija - RB Salzburg 5-4
Acroni Jesenice - Vienna Capitals 4-5
VSV Villach - Liwest Linz 5-3

REDOSLIJED: 1. Villach 10, 2. Linz 7, 3. Medveščak 7, 4. Graz 6, 5. Olimpija 6, 6. Jesenice 6, 7. Salzburg 3, 8. Jesenice 3, 9. Alba Volan 3, 10. KAC 2

Idi na 24sata

Komentari 9

  • macak599 23.09.2009.

    Cortomaltese,vjeruj mi da puno duze pratim Austrijski hokej od tebe,koji si ti sad poceo pratiti i pravis se pametan procitavsi proslogodisnje tablice. Zato molim te,ne komentiraj i budi tiho.

  • Cinc 23.09.2009.

    Suđenje je takvo kakvo je, kod prvog gola sam odmah pomislio kako je trebalo biti zaleđe jel je igrač bio na lijevoj strani leda bio u našoj trećini. Isključenja možda i nisu u duhu hokeja, barem 2 isključenja su dobili za koje nisam baš siguran da su trebali. Ali tako se sudi u ovoj ligi, gledao sam sve tekme do sada i zaključak je - kako nama tako protivnicima. Ali općenito se za previše toga dobivaju 2 minute, pogotovo za neke checkove koji su u prirodi igre. Valjda sam previše na NHL naučen gdje je fizička igra više izražena. Medvejdi nisu uopće loši, kad se uigraju do kraja (unaprijede igrača više i igru bez paka) bit će za gornji dom lige jel nije ostatak lige ništa bolji. Recimo jedina prednost Graza je bila ta što su nešto brža momčad, ali opet nedovoljno brzi da im fizički jači medvjedi nebi bez većih problema zaustavili. Šteta što naši više ne pucaju prema golu i traže odbijanac nego uvijek pokušavaju uklizati u gol protivnika, ali to će doći na svoje kad se do kraja uigraju!

  • vedran_zgb 23.09.2009.

    malo citam komentare i mogu iz onog sto sam vidio na tekmama do sada ( sve 3 domace sam gledo u domu sportova ) reci da imaju medvedi 2 boljke...prva je ko sto svi koji malo kuze hokej ta da nam fali jos 4. postava, a druga koja ce s vremenom ja se nadam bit manji problem je igra s igracem vise, tu smo jako jako losi...s igracem manje igramo odlicno al s igracem vise plivamo jako...

Komentiraj...
Vidi sve komentare