To je to što me zanima!

Opet metla: LeBron odveo Cleveland u finale Istoka

Cleveland, omjerom najbolja momčad osnovnog dijela NBA lige, izborio je konferencijski finale. U prvom krugu pomeo je Detroit, u drugom Atlantu
Vidi originalni članak

Savršenih 4-0 izvukli su Cleveland Cavaliersi u polufinalu Istočne konferencije protiv Atlanta Hawksa, postavši tako tek druga momčad koja je dva kruga završila “metlom” od 2003. godine kada je uvedeno pravilo da se serije igraju na četiri pobjede.
Prvi su u tome uspjeli košarkaši Miami Heata 2005. godine, međutim, nikada nitko nije osam utakmica doigravanja u nizu završio s dvoznamenkastom razlikom u pobjedama, kao što je dug aktualni niz Cavsa.
U Philips Areni ovaj je put bilo 84-74 te će Cleveland sada na podulji odmor budući da mora čekati rasplet drugog polufinala Istoka između Bostona i Orlanda, gdje je trenutačno serija izjednačena na 2-2.
S 27 poena te po osam skokova i asistencija predvodio je LeBron James svoje suigrače do finala Istoka. Koš manje uz jednak broj uhvaćenih lopti u redovima poražene momčadi ostvario je Josh Smith.
Dallas Mavericksi upisali su prvu pobjedu protiv Denver Nuggetsa ove sezone. Nakon četiri poraza u osnovnom dijelu lige i tri na startu doigravanja u polufinalu Zapada, Mavsi su napokon iščupali pobjedu kojom je izbjegnuta “metla” i eliminacija iz playoffa.
Najzaslužniji za pobjedu 119-117 bio je nezaustavljivi Dirk Nowitzki s 44 ubačena koša i 13 uhvaćenih lopti. Devetnaest je poena ubacio u posljednjoj četvrtini čime je u vodu bačen rekord karijere Denverova Carmela Anthonyja u doigravanju. Vođa Nuggetsa postigao je 41 poen i imao 11 skokova, no ovaj put učinak mu nije dostajao za konkretniji rezultat momčadi.
 ISTOČNA KONFERENCIJA
Atlanta Hawks (4) - Cleveland Cavaliers (1) 74-84 (Smith 26p, 8s / James 27p, 8s, 8a, West 21p, 4s, 6a)
Cleveland izborio konferencijsko finale s 4-0
ZAPADNA KONFERENCIJA
Dallas Mavericks (6) - Denver Nuggets (2) 119-117 (Nowitzki 44p, 13s, Howard 21p, 11s / Anthony 41p, 11s)
Denver vodi 3-1 u seriji

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vedran_zgb 12.05.2009.

    mislim da ove sezone nemaju Cavaliersi prave konkurente, mozda Lakerse...a LeBron je premocan za ostatak drustva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare