To je to što me zanima!

Opet ništa od Lige prvaka: Dinamo - RB Salzburg 1-2

U 20.15 sati počela je uzvratna utakmica trećega pretkola Lige prvaka. U prvoj utakmici bilo je 1-1, Dinamo će dalje odvesti bilo kakva pobjeda
Vidi originalni članak

DINAMO: Butina - Lovren, Bišćan, Carlos, Glavina - Vrdoljak, Chago - Morales, Sammir, Badelj - Papadopoulos.
RED BULL: Gustafsson - Schiemer, Sekagya, Dudić, Ulmer - Tchoy, Leitgeb, Aufhauser, Švento - Zickler, Nelisse.

Više od 20.000 ljudi došlo je pogledati uzvratnu utakmicu pretkola Lige prvaka između Dinama i Red Bulla. Osim za četvrto pretkolo, ova se dva kluba bore i za 2,1 milijuna eura Uefine nagrade za klub koji prođe ovu fazu natjecanja. Za uvod su se pobrinuli navijači. BBB-ovci su razvili transparent "Wir verbrenen euch flügel" (spalit ćemo vam krila). Odmah pokraj 'kočoperio' se i transparent s logom Burna, konkurentske tvrtke Red Bullu, a pokraj i dva manja, s nacrtanim krilima, koje su Boysi - spalili!
Dinamo je prvu šansu imao u 3. minuti preko Vrdoljaka nakon slobodnjaka, a Red Bull je uzvratio u 7. opasnom gužvom ispred Butine. Salzburžani su se na otvaranju nametnuli, ali uz veliku pomoć suca Hamera, koji im je doslovce poklonio nekoliko prekršaja u jako dobrim pozicijama. U 13. minuti iznenada je sam pred Butinom ostao Tchoy, no zakomplicirao je. Odmah potom opasno je iz trka pucao napadač Nelisse.
Poništen gol za Dinamo!!! Nakon slobodnjaka Moralesa Lovren je prebacio do Carlosa, a Brazilac poslao loptu u mrežu. No sudac je označio zaleđe i utišao veliko slavlje Dinamovih igrača.
Kakva šansa za Red Bull! Tchoy je nakon puno 'petljanja' kroz šesnaesterac dobio loptu sam pred Butinom, no Dinamov golman sjajno je reagirao, a opasnost je otklonio Glavina.
GOOOL!!! Dinamo gubi 1-0! Dušan Švento je u 33. minuti izveo slobodnjak s desne strane, poslao loptu prema sredini, gdje je nitko nije dotaknuo. I baš je to prevarilo Tomu Butinu, lopta je preletjela sve igrače i završila u njegovoj mreži.
Dinamo je pokušao uzvratiti u 38. preko Badelja, koji je iz velike daljine sjajno opalio i izborio korner. Još puno bolja šansa bila je ona u 41. minuti, kada je Lovren ušao s desnog boka, pucao sa 7-8 metara iskosa, no Gustafsson je fantastično obranio.
KRAJ POLUVREMENA. Nakon prvih 45 minuta dalje ide Red Bull...

Nakon poluvremena u kojem je Red Bull dominirao, Jurčić je već na startu nastavka odlučio napraviti prvu promjenu. Umjesto Chaga je ušao Miroslav Slepička, napadač umjesto veznjaka.
GOOOL!!! Dinamo je izjednačio. Morales je fantastično nanizao trojicu i savršeno podvalio Papadopoulosu. Grk je primio loptu i mirno je poslao iza leđa Gustafsson.
Gol je strahovito digao igrače Dinama. Nakon vodstva 'modri' su zaigrali puno bolje i preuzeli konce igre u svoje ruke. I imali vrlo, vrlo dobru šansu za vodstvo, ali Carlos je zasmetao Lovrenu u skoku i lopta udarena glavom otišla je preko gola sa svega tri metra. Tek oko 65. minute Red Bull je uspio uspostaviti svoju igru, no opasne situacije redale su se kao na traci na obje strane.
GOOOL!!! Šok u Maksimiru! U 83. minuti Nelisse je zabio za novo vodstvo Red Bulla. I to kako! Cziommer je opalio iz velike daljine, od stopera Dinama lopta je otišla u stativu i odbila se ravno na nogu Nelisseu. Neobičan gol, čak prilično sretan...
Odmah je Jurčić povukao Carlosa, a uveo Kramarića. No nije pomoglo, do kraja je još jedino Red Bull mogao povisiti svoju prednost. Dinamo ide u Europsku ligu, a u 4. pretkolo će Red Bull.

KRAJ: Dinamo - Red Bull 1-2

Idi na 24sata

Komentari 51

  • messi_10 05.08.2009.

    mlatimudane..evo me tu..bio sam na utakmici i sada tek ćitam vijesti..ne plačem..nemam razloga jer smo opet bolji od ajduka!!! oleoleo...

  • mlatimudan 04.08.2009.

    Ako te sretnem, šuti, samo šuti, šuti moj dječače plavi ......!!!!!!

  • Drenovci 04.08.2009.

    Stvarno mi nije jasno,,dinamo pobijedi Istru a nemože jedan salzburg..??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare