To je to što me zanima!

Opet politika u Hajdukovoj butigi. Ajde ako je zadnji put

Dinamova i Hajdukova nevolja je što kupac ne mora sjesti u autobus s jednosmjernom kartom i otići u Irsku, Njemačku ili Kanadu. U taj se bus sjeda pred televizorom. A karta je skoro pa jednosmjerna...
Vidi originalni članak

Stipe Miočić ima isti problem koji je imala Iva Majoli. Njegova organizacija želi da padne. Garros braniteljicu naslova nije stavljao na glavni teren. Ili Dana White ima isti problem koji je imao Roland Garros. Za mlaćenje para je problem ako je prvak Hrvat. Teško ih je prodati. Malo govorno područje. Teško se publika identificira s takvim prvacima. Tu i tamo napišem, prvacima s greškom. Čak je i Ivanišević, koji je osvajajući Wimbledon raspjevao srca kugle zemaljske, po tom pitanju bio prvak s greškom. A kamoli Janica Kostelić. Imaju dovoljno svojih koji su počeli s dna i proslavili se.

Na svoj način taj problem imaju i hrvatski nogomet i Hajduk. Dinamova i Hajdukova konkurencija vjerojatno nikad u srcima naroda neće biti što su dva najjača hrvatska brenda, koji drže skoro cijelo tržište. Zagreb bude prvak, ali za Zagreb ne navija ni cijela ulica. Nema tu love. Prave love. Rijeka osvoji naslov. To je već nešto bolje, što se posla tiče, ali daleko od biznisa koji bi svi u lancu znali obaviti, samo da im u ruke daju, recimo, Manchester. Dinamova i Hajdukova nevolja je što kupac ne mora sjesti u autobus s jednosmjernom kartom i otići u Irsku, Njemačku ili Kanadu. U taj se bus sjeda pred televizorom. Sve češće ni pred televizorom, nego pred ekranom kompjutora ili s telefonom u ruci. A karta je skoro pa jednosmjerna.

Isti se taj problem vidi, i opet pogrešno rješava, suradnjom Hajduka s politikom. Nije omalovažavanje Kosova rada. Ali nije to to. Ma, ako je zadnji put, stvarno zadnji put da politika malo pomogne, spasi klub od kojeg milijunčića duga, još samo sad i Hajduk će biti samoodrživ klub, onda neka bude. Samo da i ova pomoć politike ne bude što i liječenje ovisnika o alkoholu ma samo još jednom čašicom ili bocom. Prvi korak za sve hrvatske klubove treba biti trošenje manje nego što se zaradi. Ispostavi li se da se tom metodom može proći skupina Lige prvaka ili osvojiti naslov, super. Pokaže li praksa da će se cijeli hrvatski nogomet svesti na krtičnjake i vijanje sudaca po kukuruzištima, i to je u redu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mihic82 25.03.2018.

    Birtija@ jedno pitanje, zašto ti je kolumna uvijek ubačena negdje među stare članke i nikad nije na vrhu rubrike sport?

  • mestar 24.03.2018.

    Napokon jedan realalan opis ovog svijetskog kupleraja, pozeljnih i nepozeljnih i vrijeme je da se otvori ova tema o kojoj svi sute. Ima dosta takovih primjera gdje se namjestaju rezultati sportski, politicki, poslovni itd. Proucite malo kako je nogometni svijet reagirao kad su su rumuni osvoili ligu prvaka pa ta druga namjestanja da ne dode neki takovi u finale, kako je bilo kad su grci osvoili euro. Nekada davno dok je ime Croatia bilo nepozeljno na ovim prostorima znamo i zasto, ali u Torontu je bbio nogometni klub Croatia koji je igrao u profesionalnoj N. Americkoj ligi, sve je bilo u redu dok se nisu drznili pa postali sampioni te lige i danas se mogu nc isjeci iz novina kako su neki pisali da je to sramota. Kako bi tek prosli ova dva najveca kluba da kojim slucajem se drznu kao rumuni, Croatia T. grci i ostali koji sramote sport po zamisljanju profitera. Na zalost sve je u njihovim rukama i vladaju sa svim ne samo sa sportom.

  • kakogod 24.03.2018.

    Ajmo ovako... Sve što se dogodilo je da je država 9 posto dionica, s kojima ionako nije mogla ništa, ustupila gradu. Grad sa današnjih 65,92 posto dionica ne može ama baš ništa više nego što je mogao sa jučerašnjih 56 posto. To što HDZ skuplja političke bodove sad kad je na vlasti i u državi u i gradu nas nimalo ne zanima. Članovi kluba i dalje biraju Nadzorni odbor koji bira Upravu. Navijači imaju oko 25 posto koje su od Tommyja otkupili s rokom otplate od 10 godina. S obzirom koliko je do sada vraćeno, realno je očekivati vračanje duga Tommyju puuuuno prije... Nakon toga krećemo u otkup dionica od grada do drugog zadanig cilja - 50 posto + 1 dionica u vlasništvu navijača... I ne tražimo od države (poreznih obveznika) ni dio od boravišnih turističkih pristojbi ni od tv pretplate niti bi ga uzeli da nam ga daju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare