To je to što me zanima!

Oprašta li se veliki Hirscher? Još se uvijek ne može odlučiti

Austrijanac se još uvijek lomi, naravno, kao što je i sam rekao, ovakve su odluke nemjerljivo teško, a motivacija za nastavak može biti lov na Ingemara Stenmarka
Vidi originalni članak

Hoće li Marcel Hirscher (30) i dalje dominirati svjetskim skijanjem pitanje je na koje još nitko nema odgovor, pa ni on sam. Najtrofejniji skijaš u povijesti s osam naslova pobjednika Svjetskog kupa trebao je svoju odluku o nastavku ili kraju karijere objaviti u utorak, no do tog, inače tradicionalnog, druženja s novinarima nije došlo.

- Javit ću vam se čim budem imao novosti - poručio je Hirscher i ostavio sve u dodatnoj neizvjesnosti.

- Kao što svatko od vas može pretpostaviti, donošenje te odluke nije lagana stvar za mene. Natjecati se u još jednoj sezoni Svjetskog kupa ili ne? Još je nisam donio i zbog toga vas molim za razumijevanje što otkazujem zakazani termin.

Nije zbog pozornosti

Austrijanac se još uvijek lomi, naravno, kao što je i sam rekao, ovakve su odluke nemjerljivo teško, a motivacija za nastavak može biti lov na Ingemara Stenmarka koji je u karijeri ostvario 86 pobjeda. Hirscher je na 18 manje što u jednoj sezoni ne može uloviti, a teško i u dvije s obzirom da su godine tu, a više nije pretplaćen na gotovo svaku slalomsku i veleslalomsku pobjedu.

- Šanse su 50-50 - rekao je Stefan Illek, skijašev čovjek za odnose s javnošću odbivši teze da Hirscher samo želi dobiti na pozornosti.

- Glupost! Marcel to nikada nije radio niti bi ikada.

Nova skijaška sezona kreće krajem listopada, pa mu ni Austrijančev trener Michael Pircher ne želi stvarati pritisak.

- Treba uzeti koliko mu je god vremena potrebno da donese ispravnu odluku.

Uz osam Velikih globusa Hirscher je u karijeri osvojio 12 Malih (šest slalomskih i šest veleslalomskih), dva olimpijska zlata i jedno srebro te sedam svjetskih najsjajnijih odličja i četiri srebrna.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jurkotic 07.08.2019.

    Mrzio sam ga zbog onih haklanja i varanja na pocetku al stvarno je najbolji skijas ikad

  • domaći špek 07.08.2019.

    Bolje nek se povuce, u zadnjih par utrka prosle sezone nije dobro izgledao

  • 07.08.2019.

    Čuj godine su tu. Covjek ima 30 godina. Moze komotno jos 4 5 sezona odvozit ako mu se da

Komentiraj...
Vidi sve komentare