Sport

Komentari 5

Oprašta li se veliki Hirscher? Još se uvijek ne može odlučiti

Oprašta li se veliki Hirscher? Još se uvijek ne može odlučiti

Austrijanac se još uvijek lomi, naravno, kao što je i sam rekao, ovakve su odluke nemjerljivo teško, a motivacija za nastavak može biti lov na Ingemara Stenmarka

Hoće li Marcel Hirscher (30) i dalje dominirati svjetskim skijanjem pitanje je na koje još nitko nema odgovor, pa ni on sam. Najtrofejniji skijaš u povijesti s osam naslova pobjednika Svjetskog kupa trebao je svoju odluku o nastavku ili kraju karijere objaviti u utorak, no do tog, inače tradicionalnog, druženja s novinarima nije došlo.

- Javit ću vam se čim budem imao novosti - poručio je Hirscher i ostavio sve u dodatnoj neizvjesnosti.

- Kao što svatko od vas može pretpostaviti, donošenje te odluke nije lagana stvar za mene. Natjecati se u još jednoj sezoni Svjetskog kupa ili ne? Još je nisam donio i zbog toga vas molim za razumijevanje što otkazujem zakazani termin.

Nije zbog pozornosti

Austrijanac se još uvijek lomi, naravno, kao što je i sam rekao, ovakve su odluke nemjerljivo teško, a motivacija za nastavak može biti lov na Ingemara Stenmarka koji je u karijeri ostvario 86 pobjeda. Hirscher je na 18 manje što u jednoj sezoni ne može uloviti, a teško i u dvije s obzirom da su godine tu, a više nije pretplaćen na gotovo svaku slalomsku i veleslalomsku pobjedu.

- Šanse su 50-50 - rekao je Stefan Illek, skijašev čovjek za odnose s javnošću odbivši teze da Hirscher samo želi dobiti na pozornosti.

- Glupost! Marcel to nikada nije radio niti bi ikada.

Nova skijaška sezona kreće krajem listopada, pa mu ni Austrijančev trener Michael Pircher ne želi stvarati pritisak.

- Treba uzeti koliko mu je god vremena potrebno da donese ispravnu odluku.

Uz osam Velikih globusa Hirscher je u karijeri osvojio 12 Malih (šest slalomskih i šest veleslalomskih), dva olimpijska zlata i jedno srebro te sedam svjetskih najsjajnijih odličja i četiri srebrna.

Najčitaniji članci