To je to što me zanima!

Oproštaj od Špace: Zbogom legendo, bio si učitelj i čovjek

Počast velikom treneru odao je i NK Osijek u čijim će knjigama Poklepović biti vječno zapisan. Klub je vodio u dva navrata, a posebna godina je bila 1999. kada ih je odveo do naslova u kupu.
Vidi originalni članak

Tužna vijest o smrti legendarnog Stanka Poklepovića dočekala je sve ljubitelje Hajduka i nogometa na Badnje jutro. Špaco je preminuo u 81. godini života i ostavio sve u tuzi i žalosti, a bivši njegovi igrači, kolege i sportaši koji su cijenili sjajnog trenera, opraštaju se od njega.

- Učitelj, odgajatelj, čovjek i trener. Najviše sam naučio od Vas. Počivajte u miru šjor Špaco - emotivan je bio bivši igrač Hajduka Joško Jeličić, a danas stručni komentator, kojega je Špaco trenirao dvije godine u Hajduku.

U 81. GODINI Zbogom, dobri naš šjor Špaco: Preminuo je Stanko Poklepović

Šjor Stanko nije bio u prilici trenirati Šimu Vrsaljka i Ivana Perišića, ali njegov lik i karizma fascinirali su svakog igrača. Srebrni vatreni su također odali počast velikom treneru koji je zadužio hrvatski nogomet. 

Počast velikom treneru odao je i NK Osijek u čijim će knjigama Poklepović biti vječno zapisan. Klub je vodio u dva navrata, a posebna godina je bila 1999. kada ih je odveo do naslova u kupu.

- Već sama ta činjenica o daje mu značajno mjesto u našoj klupskoj povijesti jer se uvijek rado prisjećamo velikoga slavlja na Trgu Ante Starčevića pred više tisuća naših navijača i simpatizera Kluba - napisali su na službenoj stranici kluba.

Špaco će ostati upamćen kao posljednji trener koji je uveo Hajduk u skupine Europske lige, a to je bilo 2010. godine. Posebno će biti zapamćena ona nevjerojatna pobjeda protiv Anderlechta na Poljudu u posljednjim sekundama golom Ante Vukušića kada se Poljud skoro pa srušio od sreće i veselja.

Upravo je Poklepović bio trener koji je pomogao sinjskom dijamantu da se afirmira u igrača. Vukušić se također oprostio od bivšeg trenera.

Od Špace se oprostio i Senijad Ibričić, jedan od najboljih igrača splitskog kluba u posljednjih 10 godina.

- Legendo, ljudino, treneru, počivajte u miru Božjem.

Poklepović je godinama vodio velike bitke s Dinamom na klupi Hajduka, no Modri su pokazali gospodsku stranu i odlučili mu se zahvaliti na svemu što je dao za hrvatski nogomet.

- Šjor Špaco bio je rado viđen gost u Maksimiru gdje smo ga s veseljem znali slušati i upijati njegovo nogometno znanje. Obitelji Poklepović i nogometnoj javnosti izražavamo najdublju sućut - stoji na službenoj stranici kluba.

Danijel Subašić oduševio je sve sa svojim obranama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no udio u njegovom nogometnom odrastanju ima i veliki Špaco. Suba mu se zahvalio za sve

- Hvala vam za sve lipe trenutke u našeg Hajduka, osvojeni kup i igranje u Europskoj ligi nakon 16 godina. I u onim lošim trenutcima za mene kad ste stali iza mene vi i Tonči Gabrić i pokazali svoju ljudsku veličinu i trenersku. Zauvik ću vas pamtiti i rado sićati. Gospodine Špaco, počivajte u miru - napisao je Subašić.

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • mandrač 24.12.2018.

    Zbogom šjor pirija….

  • Mozak 24.12.2018.

    Počivajte u miru, dragi naš Špaco !

  • Dragan KataGomercic 24.12.2018.

    moja sucut obitelji od dinamovca neka pociva u miru bozjem

Komentiraj...
Vidi sve komentare