To je to što me zanima!

Još optužbi: Armstrong koristio motor na Tour de Franceu!?

Francuski novinar Antonie Vayer došao je u posjed snimke na kojoj se navodno vidi kako Armstrong tijekom Tour de Francea koristi motor koji je ugradio u svoj bicikl
Vidi originalni članak

Najpoznatiji biciklist svijeta, ali i najveći prevarant Lance Armstrong (49) našao se u središtu novog skandala.

Naime, francuski novinar Antoine Vayer navodno je iznio dokaze na kojima je vidljivo kako Amerikanac tijekom Tour de Francea koristi mali motor kojeg je ugradio u svoj bicikl.

Njegove optužbe potvrdio je i bivši direktor francuske Antidopinške agencije Jean-Pierre Verdy.

DOBILA IMUNITET Sheryl je cinkala Armstronga: Vidjela sam da uzima doping

- Armstrong je najveći prevarant. Kompliciran je na svakom nivou. Godinama je imao specijalni tretman. Mnogi su mi rekli da ne obraćam pažnju na brojne priče, ali puno toga je bilo sumnjivo. Razgovarao sam sa svim specijalistima za doping koje sam poznavao, ni oni nisu mogli razumjeti da netko unatoč dopingu može izvoditi takve performanse - rekao je Verdy.

Na snimci, koja bi trebala potvrditi njihove optužbe, se vidi kako Armstrong tijekom vožnje dodiruje zadnji dio svog bicikla kako bi pokrenuo motor koji teži samo 800 grama i zato se može lako sakriti na biciklu. Motor može proizvesti 500 W snage, a njegova baterija stane u bocu koju koriste biciklisti.

Podsjetimo, Armstrong je osvojio sedam uzastopnih Tour de Francea (od 1999. do 2005.), a 2012. oduzete su mu sve nagrade i odličja te je proglašen najvećim prevarantom u povijesti profesionalnog sporta.

NOVE NEVOLJE Američka vlada traži povrat novca od Lancea Armstronga

Idi na 24sata

Komentari 41

  • krenica 13.04.2021.

    jel znate u koliko primjereka je prodana knjiga o tom prevartantu,,koliko je americka industrija ubirala novaca radi tog prevaranta,,a zapadni svijet daje embargo na ruske spoortase,,uzas jedan,,a ameri svi porevaranti,,od carla levisa,do one marion jones i ostalih

  • HatersGonnaHate 13.04.2021.

    kad ce Afričkim Ujedinjenim Emiratima uzeti zlato iz 1998. pošto je dokazano da su bili na dopingu?

  • bobiii 12.04.2021.

    Taj je jači od Dalićke i kompletne grupe Borg!

Komentiraj...
Vidi sve komentare