Obavijesti

Show

Komentari 26

Sheryl je cinkala Armstronga: Vidjela sam da uzima doping

Sheryl je cinkala Armstronga: Vidjela sam da uzima doping
6

Prema knjizi koja će uskoro ugledati svjetlo dana, pjevačica je agentima potvrdila da je biciklist 2004. godine primio nezakonitu transfuziju krvi u Belgiji i dobila imunitet

VIDEO

Nekada proslavljeni američki biciklist Lance Armstrong (42) primio je nedopuštenu transfuziju krvi 2004. godine, a njegova bivša djevojka Sheryl Crow (51) priznala je to krajem 2011. godine saveznim istražiteljima, stoji u knjizi 'Wheelmen: Lance Armstrong, the Tour de France and the Greatest Sports Conspiracy Ever' koja će u utorak ugledati svjetlo dana. 

Prema pisanju autora knjige, novinara Wall Street Journala Reeda Albergottia i Vanesse O'Connell, pjevačica je agentima potvrdila da je biciklist 2004. godine primio nedopuštenu transfuziju crvenih krvnih zrnaca u Belgiji. Pristala je surađivati sa saveznim agentima jer je u zamjenu za to dobila imunitet od kaznenog progona jer nije prijavila dopinšku prijevaru.

- Umjesto da pokušaju skriti transfuziju od nje, Armstrong je bio potpuno otvoren. Vjerovao je da ona neće imati želju to ispričati novinarima ili bilo kome drugom. Objasnio joj je da je to jednostavno dio sportskog života i da svi biciklisti to rade - stoji u knjizi. 

Glasnogovornica pjevačice nije željela komentirati sadržaj knjige. Crowe i Armstrong započeli su vezu 2003. godine nakon što se razišao od supruge Kristin s kojom ima troje djece. S pjevačicom se zaručio 2005. godine, no sljedeće godine su prekinuli trogodišnju romansu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom cijele karijere je koristio transfuzije krvi i druge brojne zabranjene tvari

Transfuzije krvi omogućuju sportašima da povećaju broj crvenih krvnih zrnaca u tijelu i povećaju izdržljivost. Armstrong je tijekom cijele karijere koristio transfuzije uz druge brojne zabranjene tvari zbog čega mu je Svjetska biciklistička federacija oduzela svih sedam naslova s Tour de Francea.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Američka antidopinška agencija (USADA) doživotno su mu zabranile natjecanje i naredile vraćanje brončane olimpijske medalje osvojene u Sydneyju 2000. godine.

- Uzimao sam doping tijekom svih Toureva na kojima sam pobijedio. Doping je bio dio postupka potrebnog da se pobijedi na tim utrkama. Tada nisam osjećao da varam, nisam se ni bojao da će me uhvatiti - priznao je u siječnju sa suzama u očima Lance tijekom intervjua s Oprah Winfrey. 

Nova sramota za Armstronga: Zbog prijetnji odlazi u zatvor?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje