To je to što me zanima!

Organizatori razmišljaju o zabrani upotrebe vuvuzela

Šef Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u Africi Danny Jordan razmatra o zabrani truba koje iritiraju navijače, nogometaše, gledatelje...
Vidi originalni članak

Nakon što su saznali da će Svjetsko prvenstvo biti u Južnoj Africi, bolji poznavatelji nogometa primili su se za glavu. "Ajme majko, pa one trube... Izludit ćemo gledajući prijenose". Iz natjecanja Kupa Federacija bio im je poznat zvuk plastičnih truba, vuvuzela, koje imitiraju slonovsko glasanje. Nema čovjeka koji je rekao da mu odgovara takvo navijanje. Smetaju igračima, većini navijača, trenerima, gledateljima, komentatorima, a kad šef Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva kaže da mu je draže pjevanje nego vuvuzele, nešto bi se moglo promijeniti.
- Mogli bi ih zabraniti, ako bude osnove za to. Čuli smo pritužbe komentatora i ostalih i razmatramo to. Pokušali smo uvesti reda. Tražili smo da vuvuzele ne buče tijekom sviranja himni i najava. Znam da je to teško pitanje, ali pokušavamo se nositi s njime. Pitanje vuvuzela je već iskrsnulo nekoliko puta i ja bih osobno više volio čuti pjevanje - rekao je Danny Jordan.
Ipak, teško je vjerovati da će zabraniti vuvuzele, koje su dio južnoafričkog nogometnog folklora. To je i stav Seppa Blattera, predsjednika Fifa-e.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • forza barca 13.06.2010.

    tribali su davno zabranit to sranje

  • reklakazala 13.06.2010.

    Hvala Bogu, to sranje totalno nepodnošljivo.

  • hrvoje123456 13.06.2010.

    sTVArno nepodnosljivo , a kako je tek onima na terenu ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare