To je to što me zanima!

Orsato nije svirao penal, a VAR je morao reagirati, čemu služi?

Tore Reginiussen rukom je blokirao loptu Danija Olma u kaznenom prostoru. Daniele Orsato je odmahnuo rukom, nije svirao penal. VAR je to morao provjeriti, ali nitko nije reagirao. Nije išao gledati tu situaciju
Vidi originalni članak

Tore Reginiussen rukom je blokirao loptu Danija Olma u kaznenom prostoru. Daniele Orsato je odmahnuo rukom, nije svirao penal, VAR je to morao provjeriti, ali nitko nije reagirao. Nije išao gledati tu situaciju, penal nije dosuđen, a trebao je biti. 

Orsato na kraju na ekranu nije pogledao niti jednu situaciju. Premijera VAR-a u Maksimiru, a niti jedna odluka nije na kraju bila dosuđena uz njegovu pomoć. Bit će prilike u ostalim utakmicama, vjerojatno u skupini Lige prvaka. Dinamo je sad na korak elite i VAR ćemo u Maksimiru gledati i ove jeseni.

Navijači su se na poluvremenu pitali zašto VAR na kraju nije presudio da je penal za Dinamo, ali očito je Orsato bio siguran u svoju odluku. Bio je rezolutan, ali je očito pogriješio.

Nije Nenad Bjelica neki pobornik VAR-a, to se dalo iščitati iz njegovih izjava, a nakon ove utakmice će mu vjerojatno biti još manje drag.

Dva su VAR kombija bila parkirana u Maksimiru. Na putu sa zapada prema južnoj tribini. Dan prije utakmice su sa sucem sve provjeravali, tada je Orsato vikao rigore, penal. Sad nije ništa vikao.

Imali smo osjećaj da navijači jedva čekaju da sudac ide nešto provjeriti na ekran. Na kraju nisu to dočekali, možda dočekaju u idućoj utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • vuky91 22.08.2019.

    Bravo POTPEC, rijetki pametni komentar. Uhvatili su se VAR-a kao da je to Deep Blue računalo koje samo presuđuje je li ili nije prekršaj, jedanaesterac i ostalo. To su najjobičniji ljudi iza ekrana, možda je jedan skočio po pivu, drugi na wc, i propustili su vidjeti dvojbenu situaciju. Šalim se, ali nije nemoguće. Meni je nejasno kako je svima normalno da se VAR analiza radi iz nekog kombija, a ne iz prostorija na samom stadionu!? I da, dok ne bude na velikom ekranu da svi mogu vidjeti te situacije VAR će biti obično mazanje očiju. Vidjeli smo kako to izgleda i na SP-u, i dalje je gorak okus u ustima. I sada se svi čudimo kako nije sudio čisti penal, a imamo VAR!?

  • POTPEC 22.08.2019.

    Ko o čemu budaletine o VAR-u. Pa gospodo, izvinite ako Vas vrijeđam, taj isti var nije kontrolor proizvoda da sam određuje neku grešku i isti taj odvaja. VAR gledaju obični suci i na njima je da sa glavnim sucem sve dogovaraju. Suđen je prvi penal kojeg i da nije svira sudac bi ima opravdanje, bi li igrač doša prvi do baluna ili nebi. I sad očekujete da odma sudi opet dvojbeni penal. VAR je obični aparat koji omogućava da se preko kamera sa terena bolje vidi i ocjeni određena situacija, a ne da nekome pogoduje direktno ili indirektno. DRAGO mi je da je Dinamo pobjedio, možda i ža šta još koji gol nije da. Ima je šanse. Ali pogledajte malo igru obe momčadi. Ne pitate se zašto je Dinamova igra pala nakon drugog gola. Zašto su se nakon toga mučili do kraja utakmice. Ostavite se VAR-a jer još uvjek je isti u službi močnih ekipa i sudaca. Onog trena kad neovisni suci budu na VAR-u i snimke gledali preko velikog ekrana uz obrazloženje na terenu od njega nema poštene pomoći.

  • bcelija 22.08.2019.

    Var služi da se upotrijebi ako loptu dodirne rukom netko od naših! Vidjeli smo to protiv Francuske!

Komentiraj...
Vidi sve komentare