To je to što me zanima!

Oršić: Djevojčica se smrzavala, ruke su joj bile baš jako hladne

Mislav Oršić u Ligi prvaka se istakao još jednim potezom, svoje je rukavice dao djevojčici koja se smrzavala prilikom izlaska na teren prilikom utakmice protiv Manchester Cityja...
Vidi originalni članak

Mislav Oršić ove je sezone u Ligi prvaka bio jedna od najjačih karika Dinama, a u posljednjoj utakmici protiv Man. Citya (1-4) pokazao se i velikim gospodinom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Utakmica je odigrana po velikoj hladnoći, U Maksimiru se temperatura spustila ispod ‘ništice’, a djeca koja s igračima izlaze na travnjak su se - smrzavala. Među njima i djevojčica koja je hodala uz Oršića, pa joj je on poklonio svoje rukavice.

- Zašto sam to napravio? Dok smo izlazili na travnjak, primio sam djevojčicu za ruku i osjetio da su joj ruke baš jako hladne. Znam da su se djeca smrzavala na stadionu i u tom trenutku sam joj dao svoje rukavice. Jednostavno sam ih skinuo i dao joj da se barem malo ugrije - kaže nam dan poslije utakmice Mislav Oršić.

Zanimljivo, malena djevojčica onda je u njima odslušala himnu Lige prvaka, vratila mu ih, pa s drugom djecom otrčala u svlačionicu.

- Da, malo sam se iznenadio kada mi ih je ta djevojčica vratila, ali nisam previše razmišljao o tome. U tim vam trenucima raste adrenalin i potpuno ste fokusirani na utakmicu, pogotovo kada igrate protiv Manchester Citya.

Jeste li ikada ranije u karijeri napravili nešto slično? Pa nekome prije neke utakmice zbog velikih hladnoća dali trenirku ili rukavice?

- Uh, zaista se ne mogu sjetiti. Mislim da je to normalan i ljudski potez svake odrasle osobe prema bilo kojem djetetu.

Vaš je potez na kraju izazvao čitavu lavinu pozitivnih komentara...

- Ma sigurno mi nije bio cilj nekome se dopasti tim potezom, pa nisam ni znao da će to uopće dospjeti u javnost. Toj djevojčici su ruke bile baš jako hladne ruke i to je bio jedini cilj mog poteza. Samo sam želio da se ona ugrije. Uostalom, poznajete me, znate da nisam tip koji se reklamira na takav način.

Što uopće znate o toj djevojčici? Što ste uspjeli saznati o njoj u tako kratkom vremenu koliko ste proveli skupa? I pričate li inače u tim situacijama s tim klincima ili se maksimalno koncentrirate na utakmicu?

- Iskreno, o toj djevojčici ne znam baš ništa. Evo, jučer me i glasnogovornik Dinama pitao znam li uopće ime te djevojčice - ne znam ga. Nismo imali prilike za veće razgovore ili nekakva upoznavanja, u tim situacijama ste potpuno koncentrirani na utakmicu. OK, nekada s tom djecom razmijenite par riječi, ali najčešće su oni pod dojmom izlaska na teren pa ništa ne pričaju, haha. Ma gledajte, znam koliko to njima znači, pa i ja sam bio dijete i osjetio što znači biti blizu poznatih sportaša. Siguran sam da će ta djevojčica imati dugo u sjećanju trenutak kada je izašla na travnjak Maksimira - završio je Oršić.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 13.12.2019.

    ...ovo je oduvjek bilo zlostavljanje djece u funkciji zgrtanja love u fino pod krnkom ljubavi tolerancije respekta..kako ovoj djeci nisu stavili pokrivala za oči dok se smrzavaju na hladnom stratištu.....

  • SrećkoŠpar 13.12.2019.

    Oršić je skroman i pošten mladić i to je vidljivo iz svakog njegovog javnog nastupa, u svakom razgovoru na TV-u izgleda kao da mu je nezgodno u toj ulozi.

  • MikeDesculity 13.12.2019.

    Evo pitam kolegicu za njeno mišljenje, jer ipak je u zadnje vrijeme feminizam udarna tema, i ona kaže da je ovo diskriminacija, što se dječaci nisu smrzavali isto kao i curica? Ako je svima bilo ledeno, zašto je samo ona dobila rukavice? Zašto bi uopće dobila rukavice? Smatra da je s ovim uvrijedio sposobnost curice da izdrži iste uvijete kao i dječaci na terenu. Samim time, ona je nježniji spol, a ako je ona nježniji, to znači da nisu isti, a ako nisu isti, zašto onda se traži jednakost. Ili se svi smrzavamo ili svi dobivamo rukavice. Da su recimo poredali djecu i rekli samo jednom djetetu možete dati rukavice, zašto bi logika naravi i svačija odluka bila dati ih njoj? Po čemu je ona posebna i zaslužuje veću brigu od ostale djece aka dječaka? Eto, razmišljanje žene koja se bori za jednakost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare