To je to što me zanima!

Osam Hrvata u Kölnu, Renato Sulić najbolji pivot četvrtfinala

Na rukometni Final Four Lige prvaka plasirali su se Barcelona, Kielce, Veszprem i Kiel. Očekivano i potpuno zasluženo jer to su četiri najbolje momčadi u Europi
Vidi originalni članak

Trima jučerašnjim utakmicama završio je put prema Kölnu. Final Four rukometne Lige prvaka izborili su Barcelona, Kielce, Kiel i Veszprem. Potpuno zasluženo jer riječ je o četiri daleko najbolje rukometne momčadi na svijetu u ovom trenutku.

Iako Zagreb nije izborio plasman na završni turnir, u Kölnu ćemo ipak gledati osam Hrvata. Najbrojnija hrvatska kolonija je, dakako, u Kielceu. Dres poljske momčadi nosi pet Hrvata, dva imamo u Veszpremu, a jednog u Kielu. Jedina momčad koja u svojem sastavu nema hrvatskog rukometaša je Barcelona . No i to će se od iduće sezone promijeniti jer u redove katalonskog diva dolazi Marko Kopljar.

Nakon što je Zagreb teško stradao u subotu, u nedjelju su odigrane preostale tri uzvratne utakmice. Kielce je na domaćem terenu branilo +2 iz Skoplja i bez većih problema plasiralo se u Köln s novih +2 (33-31). Kod domaćina Buntić je zabio 4, a Čupić i Štrlek po tri. Kod poraženog Vardara Karačić je zabio sedam i bio jedan od najboljih igrača.

Kiel je na uzvrat iz Szegeda došao s minusom od dva gola zaostatka, no već na samom početku uzvratne utakmice jasno je bilo tko će igrati na završnom turniru. Fantastični igrači, domaći teren i široka klupa jednostavno su bili previše za tvrde Mađare. Domagoj Duvnjak počeo je utakmicu na klupi, no u malo minuta provedenih na parketu uspio je zabiti dva gola. Najbolji kod Nijemaca bili su Jicha s osam te Vujin sa sedam golova.

Za kraj smo ostavili utakmicu uigrane momčadi protiv zvijezda koje su sve samo ne momčad. Na jednoj strani Veszprem , a na drugoj PSG. Na uzvrat u Mađarskoj došli su s remijem iz Pariza, no iako u momčadi imaju igrače poput Hansena, Omeyera, Narcissea i Abaloa, Francuzima  nitko nije davao prevelike šanse za prolaz. Ilić sa sedam i Sulić s pet te fantastični Mikler na golu predvodili su Mađare do uvjerljive pobjede 34-28. A ona bi bila još i veća da čudesnu večer nije imao Mikkel Hansen . Danac je zabio 15 golova iz 17 udaraca! Kod PSG-a od Hrvata je zabio samo Kopljar, dva gola. Vori je igrao malo, a Gojun puno i dobro u obrani.

  • Hrvati na Final Fouru: Kiel (Domagoj Duvnjak), Kielce (Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Denis Buntić, Željko Musa, Marin Šego), Veszprem (Mirko Alilović, Renato Sulić)

Sulić u najboljoj momčadi

Renato Sulić u ovom je trenutku vjerojatno najbolji i najkompletniji pivot svijeta. Iskusni Sulić igra fantastično, a oko njegovih blokova i odličnog otkrivanja vrte se svi napadi Veszprema. PSG-u je zabio pet golova, odradio fantastičan posao u obrani i s pravom je izabran u najbolju momčad uzvratnih utakmica četvrtfinala .

Čupićev gol među pet najljepših

Gol Ivana Čupića među najboljih je pet uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Čupićev je 'suhi list' treći najljepši, a zabio ga je jednom od najboljih golmana svih vremena, Arpadu Šterbiku.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • diablopula 20.04.2015.

    Koliko je još puno Sulić mogao dati za reprezentaciju da ga Gobac nije odhebo

  • casso 20.04.2015.

    Toga nema nigdje,samo kod nas...da jedan Sulić koji je jedan od tri najbolja pivota svijeta izbačen iz repke zbog nekakvih svađica i nesuglasica...Pa to si jedna Francuska ili Španjolska nikad nebi dopustile i bez obzira na sve bi našli neki kompromis sa njime...sramota za HRS

  • Ronald555 20.04.2015.

    to onaj sulič koje je star za reprezentaciju,,taj je sto puta bolji od voria

Komentiraj...
Vidi sve komentare