To je to što me zanima!

O'Shea zabio za slavlje u engleskom polufinalu LP-a

Tijekom gotovo svih 90 minuta Manchester United je dominirao protiv Arsenala, no nitko osim Johna O'Sheae nije uspio 'probiti' Manuela Amluniju
Vidi originalni članak

MANCHESTER UNITED: Van der Sar - O'Shea, Vidić, Ferdinand (od 88. Evans), Evra - Fletcher, Carrick, Anderson (od 67. Anderson) - Ronaldo, Rooney, Tevez (od 67. Berbatov).
ARSENAL: Almunia - Sagna, Toure, Silvestre, Gibbs - Walcott (od 71. Bendtner), Song, Diaby, Nasri - Fabregas - Adebayor (od 82. Eduardo).

S trojicom napadača krenuo je Alex Ferguson na Arsenal u prvoj utakmici, s Ronaldom, Rooneyem i Tevezom. S druge strane, sa samo jednim napadačem počeo je Wenger, koji je našeg Eduarda ostavio na klupi na početku ogleda u 'Teatru snova'.
Odmah na startu zaprijetio je United. Darren Fletcher je poslao loptu u sredinu, gdje je nespretno reagirao Sagna i poslao loptu prema svom golu. Golman Arsenala Almunia se razljutio, odmah povikao na svoje braniče. No problem nije samo u braničima, jer Arsenalu je trebalo punih 12 minuta da poveže nekoliko dodavanja. Tek tada su došli nadomak šesnaesterca domaće momčadi, no Nemanja Vidić lako je otklonio svaku opasnost.
Kakva šansa u 17. minuti! Carlos Tevez je na vrhu peterca primio loptu od O'Sheae i pucao, no Almunia je odbio u korner.
GOOOL!!! John O'Shea zabio za 1-0 u 18. minuti! Nakon kornera je loptu primio Carrick, poslao u sredinu, a do Unitedovog Irca odbio ju je Arsenalov branič Silvestre. O'Shea je desnicom pogodio visoko, neobranjivo za Almuniju.
Terensku dominaciju Manchester Uniteda, koja traje konstantno, prekinuo je u 28. minuti Cesc Fabregas. Sjajni Španjolac pucao je s ruba šesnaesterca, no ravno u Van der Sara. Samo dvije minute kasnije fantastična šansa za United. Tevez je s desne strane ubacio u sredinu, Ronaldo visoko skočio i pucao glavom. No Almunia je izvrsno reagirao i spriječio ponajboljeg svjetskog nogometaša.
Zamalo je zabio i Wayne Rooney u 42. minuti. Pucao je s lijeve strane šesnaesterca u suprotni kut, no otišlo je pokraj gola. Nakon svega, prvo poluvrijeme završilo je na onom jednom golu O'Sheae.

I na početku nastavka Manchester je nastavio napadati i potpuno dominirati. No pravih šansi nije bilo u prvih desetak minuta drugog poluvremena, u cijeloj priči najzanimljiviji je podatak da je u 50. minuti napravljen ukupno deseti prekrašj na utakmici!
Arsenal je nakon tog uvoda uspio uspostaviti ravnotežu, a imao je šansu za izjednačenje Emmanuel Adebayor. No loše je pucao s nešto manje od 20 metara. Od 67. minute zaigrali su Berbatov i Giggs, pri čemu je ovaj potonji ušao u povijest s 800 nastupa za Manchester United. Izašli su Tevez i Anderson.
Samo minutu kasnije fantastično je opalio Ronaldo. S 25 metara je izvukao nevjerojatan šut, lopta se u čudnom luku spuštala sve dok nije pala na prečku Manuela Almunia. Opasno je bilo i u 73. minuti. United je dugo kružio oko šesnaesterca, da bi iz daljine pokraj gola pucao Carrick. Pritisak Uniteda nastavio se i nakon toga. Silvestre je u 76. minuti jedva spasio nakon nabacivanja Giggsa.
UŠAO EDUARDO! Od 82. minute utakmice na terenu je Eduardo! Ušao je umjesto Adebayora. Samo dvije minute kasnije Dudu je počeo lagano šepati s bolnom grimasom na licu. Do kraja ništa nije napravio ni Eduardo ni Manchester United ni Arsenal. I prva utakmica engleskog polufinala Lige prvaka završila je pobjedom Manchester Uniteda 1-0.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cedo 29.04.2009.

    bravo o5 za manchester i za nemanju vidica koji je stavio u dzep ove napadace arsenala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare