To je to što me zanima!

Osiječe, nemaš se čega sramiti! Bilo je to divno europsko ljeto

Gradski vrt ponovno će gorjeti, ponovno će se skupiti 15 tisuća ljudi koji će gromoglasno podržavati svoj klub. Ovo je tek početak... Slavonci su dali sve od sebe, jedino je kraj trebao biti ljepši
Vidi originalni članak

Tako blizu, a tako daleko... Osijek nažalost nije uspio ući u skupine Europske lige poslije dva okršaja s bečkom Austrijom u playoffu Europske lige. Jedno divno europsko ljeto našeg prvoligaša zaslužilo je ljepši kraj.

Baš kako je trener Zoran Zekić rekao uoči utakmice u St. Pöltenu, njegovi momci zaslužili su preokret u drugoj utakmici zbog svojih igara, ponašanja i stava na terenu. Doista, Osijek se nema čega sramiti. Bilo je to divno europsko ljeto!

Zagrijavanje protiv andorske UE Sante Colome proteklo je rutinski, iako su mnogi izražavali sumnje u mogućnosti mlade i talentirane momčadi s Drave nakon tog duela, sav skepticizam nestao je poslije izbacivanja švicarskog Luzerna.

Osijek je bio siguran na Gradskom vrtu i unatoč porazu u Švicarskoj nije pokazao svoj maksimum. Za to im je trebala prava pozornica koju su dobili u naširoko opjevanom dvomeču protiv nizozemskog giganta PSV-a.

Nizozemci im nisu zabili niti gol u 180 minuta igre, 'bijelo - plavi' bili su bolji i dominantniji takmac te napravili najveći skalp u Europi od svih naših klubova u ljeto 2017.

Bečka Austria trebala je biti 'šlag na tortu'. Bez ikakvog podcjenjivanja te vrlo dobre momčadi, ovo je bila povijesna šansa za Zekićeve pulene. Odigrali su osam utakmica i bili nadomak ulaska u skupine Europske lige za što im uoči početka europske avanture nitko nije davao pretjerane šanse.

Ne može se reći da su igrači Osijeka podcijenili protivnika. Pristup je bio sjajan, fanatičan. Posebice poslije dvadesetak minuta igre na Gradskom vrtu kada su imali 1-0 i penal. No, kako to u nogometu biva, ako fulate svoje šanse, bivate kažnjeni. Kapetan Borna Barišić pogodio je stativu, a do kraja utakmice uslijedio je preokret fantastičnim golovima Austrije. 

Osijek je u St. Pölten otputovao uz logičan, pozitivan stav. Čvrsto su se držali, čak i poveli u gotovo idealno vrijeme. Zabio je Gabrijel Boban u 62. minuti, potom je imao šansu za 2-0 u 79. Gotovo savršen ubačaj s lijeve strane zahvatio je glavom loše i otišlo je to pored gola.

Upravo takvi detalji otišli su na mlin nešto iskusnijoj momčadi iz Austrije koja je znala iskoristiti ponuđeno. Osijeku je nedostajalo malo sreće i ponešto iskustva. Ostaje žal za velikom šansom, međutim, uz ovakav način rada slavonskog kluba budućnost bi trebala donijeti još niz velikih europskih utakmica.

Gradski vrt ponovno će gorjeti, ponovno će se skupiti 15 tisuća ljudi. To nije upitno.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • ZlatkoOreskovic IV 26.08.2017.

    Ponosni na svoj Osijek .

  • OS_LEGA 25.08.2017.

    U ovoj priči o Osijeku može se samo sramiti HRT!!!!

  • ćeprolje 25.08.2017.

    bravo osjećani

Komentiraj...
Vidi sve komentare