To je to što me zanima!

Osijek će ispratiti 'vatrene' na Euro: Stižu stari znanci Turci!

U lipnju će Hrvatska igrati i protiv Francuske, to će biti posljednji susret prije početka Eura. HNS je objavio kako će početkom lipnja igrati protiv Turske. Bit će to deseti međusobni susret
Vidi originalni članak

Hrvatska protiv Turske, prvog dana lipnja. Turci su također na Euru, a deseti će put igrati protiv Hrvatske. "Kockasti" su 1996. godine baš protiv Turske na Euru odigrali prvu utakmicu na velikim natjecanjima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pobijedili smo 1-0, zabio je Goran Vlaović. Pamti se i nesretna 2008. godina kad smo od Turaka nakon penala izgubili četvrtfinale Eura u Beču.

Domaćin utakmice 1. lipnja bit će Gradski vrt u Osijeku. To će biti pretposljednja utakmica Hrvatske prije odlaska na Euro. Posljednju će odigrati u gostima kod Francuske.

Baš su posljednji put na velikom natjecanju Hrvatska i Turska igrale u Francuskoj. Na Euru 2016. godine kad je Hrvatska pobijedila Tursku 1-0 na Parku prinčeva golom Luke Modrića.

Posljednji smo put s Turcima igrali u kvalifikacijama za SP 2018. godine. Turska je doma pobijedila 1-0, naš je izbornik bio Ante Čačić, a kod 0-0 nam nije dosuđen čisti penal. Bilo je to u rujnu 2017. godine. U Zagrebu je u tim kvalifikacijama bilo 1-1. 

U ožujku će Hrvatska na turniru u Dohi igrati s Portugalom, Švicarskom ili Belgijom. Odigrat ćemo dvije utakmice. Igrat ćemo polufinale i finale ili za treće mjesto. 

Gradski vrt će četvrti put ispratiti Hrvatsku na veliko natjecanje. Uoči Mundijala 2006. remizirali smo s Iranom (2-2), 2014. pobijedili Mali (2-1), a 2018. Senegal (2-1).

Idi na 24sata

Komentari 20

  • DadoKunisinac 13.02.2020.

    Normalno kad god se igra u osijeku uvjek doguraju do kraja skoro a zasto jel mi Slavonci smo drukciji od sviju i to je dokazano unistil su slavoniju al sto se tice navijanja itd tu smo jaki

  • 12.02.2020.

    Neka odaberu i Svedsku neka glume Norvezane kako igra haland odegard i drustvo nebi se cudio da oni prođu na euro

  • mr mike 12.02.2020.

    pa hrvatska spada u vrh nogometa, mi moramo imati neke respektabilne protivnike plus ovaj turnir sa 4 momcadi.. pa necemo se vise pripremat sa momcadima za koje smo izmislili nogomet poput estonije, malte, srbije, litve itd..

Komentiraj...
Vidi sve komentare