To je to što me zanima!

Osijek doveo bivšeg napadača Milana i Lokomotiv Moskve...

Henty je svoju europsku karijeru počeo u mlađim uzrastima Milana, ubrzo nakon toga potpisuje za Olimpiju. Igre Nigerijca u dresu prvaka Slovenije nisu promakle ni velikim klubovima, a najbrži je bio Lokomotiv iz Moskve
Vidi originalni članak

Čelnici Osijeka ozbiljno su se primili pojačavanja momčadi za sljedeću sezonu. Nakon što su doveli Karla Kamenara i Stjepana Radeljića, Osječani su osigurali još jedno solidno pojačanje, dovevši na jednogodišnju posudbu doveli Nigerijca Ezekiela Hentyja (25) iz Videotona.

Henty je svoju europsku karijeru počeo u mlađim uzrastima Milana, ubrzo nakon toga potpisuje za Olimpiju. Igre Nigerijca u dresu prvaka Slovenije nisu promakle ni velikim klubovima, a priliku je iskoristio Lokomotiv iz Moskve koji ga je doveo za čak pet milijuna eura, što je ujedno bio i najveći izlazni transfer Olimpije.

No, nije se novi napadač Osijeka tamo pretjerano naigrao te ubrzo nakon dolaska odlazi na posudbe. SA željom dokazivanja i prilike za igru, Henty je potpisao za Videoton. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Puskas Akademiji, gdje je ubilježio šest golova u 16 nastupa. 

Vrijednost Nigerijca prema Transfermarktu procijenjena je na 800 tisuća eura, a odlikuje ga brzina, dribling i snaga u prodorima. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MaBla 23.06.2018.

    Mnogi u hnl-u se pojacavaju.. Nadam se zanimljivoj sezoni.

  • jožek2 23.06.2018.

    Pa neka mu je sretno u Osijeku i nek proradi sa golovima.

  • mraka9 22.06.2018.

    25 godina imao dok je Mesić bio predsjednik RH u prvom mandatu haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare