To je to što me zanima!

'Bijelo-plavi' još sanjaju naslov, Topčagić zabio za sva tri boda

Osijek je poveo već u trećoj minuti. Loptu je u mrežu Dragovoljca zakucao Žaper. Rezultat je poravnao Galešić. Novo vodstvo 'bijelo-plavima' donio je Topčagić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena
Vidi originalni članak

Nogometaši Osijeka smanjili su zaostatak za vodećim Dinamom na vrhu ljestvice Prve HNL teško izborenom 2-1 domaćom pobjedom protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca u susretu 31. kola. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lovrićev doček u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osijek je poveo u samom otvaranju susreta preko svog kapetana Mihaela Žapera (3), na 1-1 izjednačio je Niko Galešić (32), da bi novu i, pokazat će se, ključnu prednost domaćima osigurao Mihret Topčagić (45+2) u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Utakmicu u kojoj su mu "igrala" samo tri boda Osječani su krenuli na idealan način, Bralić je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru nakon dugog ubacivanja iz auta te je tjemenom prebacio loptu na drugu vratnicu do Žapera koji je primirio loptu i zatim preciznim udarcem sa 10 metara doveo svoj sastav u vodstvo.

Ipak, nastavak nije bio u skladu s početkom, a gosti su iz svoje prve oasne situacije stigli i do poravnanja. Perićev udarac glavom nakon udarca iz kuta Ivušić je uspio samo kratko odbiti, a u startu na taj odbijanac najenergičniji je bio Galešić.

Udarac iz kuta prethodio je i pobjedničkom pogotku Osijeka, a ubačaj Lovrića glavom je u mrežu spustio Topčagić. Gosti iz Zagreba bunili su se kod suca Titlića, koji je označio kako će se igrati jedna minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a onda je po njenom isteku dopustio još dvije akcije domaćih i korner na isteku druge minute koji je doveo do pogotka.

Drugi Osijek sada ima 64 boda, dva manje uz utakmicu više od drugog Dinama, a pet više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka. Hrvatski dragovoljac je "zacementiran" na začelju sa 15 bodova, 11 manje od devete Istre 1961 te će se zasigurno vratiti u drugoligaško društvo nakon samo jedne sezone.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • Osijekale 17.04.2022.

    samo jedna u nizu od 6 pobjeda do kraja ..ništa bitno 🤍💙💪🏆

  • Lok.OS 17.04.2022.

    nije puno mašio, bilo nas je 4371, u maksimiru 2607.....

  • mandalorian67 16.04.2022.

    Kako Osijek igra,melem za oci. Velike su šanse za osvajanjem prvenstva,gotovo 100% i kao prvaci bi po meni ako ostanu na okupu mogli uci u LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare