LIVE HNL Osijek - Dragovoljac: 'Bijelo-plavi' slavili i nastavili pohod za Dinamom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 125

'Bijelo-plavi' još sanjaju naslov, Topčagić zabio za sva tri boda

'Bijelo-plavi' još sanjaju naslov, Topčagić zabio za sva tri boda
5

Osijek je poveo već u trećoj minuti. Loptu je u mrežu Dragovoljca zakucao Žaper. Rezultat je poravnao Galešić. Novo vodstvo 'bijelo-plavima' donio je Topčagić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena

Nogometaši Osijeka smanjili su zaostatak za vodećim Dinamom na vrhu ljestvice Prve HNL teško izborenom 2-1 domaćom pobjedom protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca u susretu 31. kola. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lovrićev doček u Osijeku

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

Osijek je poveo u samom otvaranju susreta preko svog kapetana Mihaela Žapera (3), na 1-1 izjednačio je Niko Galešić (32), da bi novu i, pokazat će se, ključnu prednost domaćima osigurao Mihret Topčagić (45+2) u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Utakmicu u kojoj su mu "igrala" samo tri boda Osječani su krenuli na idealan način, Bralić je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru nakon dugog ubacivanja iz auta te je tjemenom prebacio loptu na drugu vratnicu do Žapera koji je primirio loptu i zatim preciznim udarcem sa 10 metara doveo svoj sastav u vodstvo.

Osijek: NK Osijek i NK Hrvatski Dragovoljac u 31. kolu Prve HNL

Ipak, nastavak nije bio u skladu s početkom, a gosti su iz svoje prve oasne situacije stigli i do poravnanja. Perićev udarac glavom nakon udarca iz kuta Ivušić je uspio samo kratko odbiti, a u startu na taj odbijanac najenergičniji je bio Galešić.

Udarac iz kuta prethodio je i pobjedničkom pogotku Osijeka, a ubačaj Lovrića glavom je u mrežu spustio Topčagić. Gosti iz Zagreba bunili su se kod suca Titlića, koji je označio kako će se igrati jedna minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a onda je po njenom isteku dopustio još dvije akcije domaćih i korner na isteku druge minute koji je doveo do pogotka.

Drugi Osijek sada ima 64 boda, dva manje uz utakmicu više od drugog Dinama, a pet više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka. Hrvatski dragovoljac je "zacementiran" na začelju sa 15 bodova, 11 manje od devete Istre 1961 te će se zasigurno vratiti u drugoligaško društvo nakon samo jedne sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
31. kolo HNL-a 17.05 sati , Stadion Gradski vrt, Osijek
Osijek
Žaper 3', Topčagić 45' + 2
2 : 1
Dragovoljac
Galešić 32'
Sortiranje događaja
90' + 3

Sudac Jakov Titlić označio je kraj susreta. Osijek je pobijedio 2-1. Poveli su 'bijelo-plavi' golom Mihaela Žapera u trećoj minuti. Niko Galešić poravnao je u 32., a trobod Osijeku osigurao je Mihret Topčagić golom u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

90' + 2

Igru je kod Dragovoljca napustio Bartul Markovina, a ušao je Ante Kuliš.

90' + 2

Bernard Karrica zaradio je žuti karton zbog grubog prekršaja na Mati Milošu.

90'

Sudac je označio tri minute nadoknade.

88'

Igru je kod Osijeka napustio Kristijan Lovrić, a ušao je Mato Miloš. Nenad Bjelica odlučio je u završnici utakmice pojačati obranu.

Komentari 125