To je to što me zanima!

Osim naslova Urugvaj na Copa Americi zaslužio svoje markice

Urugvaj je osvojio Copa Americu, a kao uspomena na 15. naslov njihove selekcije u tom natjecanju ostat će im i 24 lica nogometaša na kolekciji poštanskih markica
Vidi originalni članak

Nogometna reprezentacija Urugvaja osvojio je Copa Americu, i to 15. put u svojoj povijesti. U čast reprezentacije koja je proslavila svoju zemlju na nogometnom prvenstvu Južne Amerike 23 je nogometaša dobilo svoju poštansku markicu. U urugvajskim poštama nisu zaboravili ni trenera Oscara Tabareza koji je reprezentaciju i doveo do pobjede.

Svih 24 igrača ( 23 plus trener ) vrijedi 144 pesosa, odnosno 5,33 eura. Toliko će svi koji žele imati uspomenu na igrače koji su osvojili 15. naslov Copa Americe morati izdvojiti za seriju markica izdanih u svega 40 tisuća primjeraka.

Ne vrijedi sigurno kao osvajanje prvenstva ili Zlatne lopte, ali Cavani, Gargano, Forlan i Suarez ipak mogu biti ponosni na svoje poštanske markice i simboličku gestu nacionalne pošte da im zahvali na velikom uspjehu  na Copa Americi.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • jethro_tuller 14.08.2011.

    vidim da je urugvaj i vama i meni i vecini koje znam drag. zanimljivo,ali hrvati stvarno jako vole urugvajsku nogometnu reprenzentaciju.

  • Arnel 14.08.2011.

    hvala na ispravku :) ***admin***

  • 14.08.2011.

    a urugvaj mi je bas prava momcad bez preseranata, zna se ko je kapetan, golman dobar, zabijac zabija... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare