To je to što me zanima!

Osječanima prijeti kvizaš koji je briljirao na Milijunašu i Potjeri: Baš sam htio pobijediti Kotigu

Bilo je treme, naravno. Pogotovo na probnom snimanju. Kasnije kad se snimalo za televiziju bila je manja, govorio nam je Roberto, desni bek Bednje iz Beletinca
Vidi originalni članak

Redovito igram u pub kvizovima po Zagrebu i Varaždinu, pohvalio nam se prije godinu dana tada 19-godišnji student Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Roberto Bregović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tih je dana mladić iz Maruševca, mjesta u Varaždinskoj županiji, bio junak, 'faca', jer u kvizu 'Potjera' pobijedio je lovca Deana Kotigu i osvojio 48.500 kuna.

- Bilo je treme, naravno. Pogotovo na probnom snimanju. Kasnije kad se snimalo za televiziju bila je manja - rekao nam je tada Roberto i skromno nastavio:

- Dobio sam dobar set pitanja, koji je podosta odgovarao mojem području znanja. I baš sam se htio suočiti s Kotigom jer sam znao da me onda čeka jedna jako zabavna epizoda. Lovac je bio jako zabavan, bilo mi je smiješno što se ubacivao svojim pošalicama i forama, baš mi je ostavio dobar dojam. Naravno, mislim da je veliko iskustvo barem imati i priliku zaigrati protiv nekih od lovaca, to su ljudi koji posjeduju nevjerojatno širok spektar znanja i još je bolji osjećaj na kraju nekog od njih i pobijediti.

Tri mjeseca kasnije, u prosincu prošle godine, uspješno se okušao i u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' I osvojio novih 64.000 kuna! Odustao je na pitanju za 125.000 "Koje se kontroverzno udruženje razvilo u destruktivni antikapitalistički Projekt Mayhem?"

NIŽELIGAŠ BELETINEC Na Bjelicu idu studenti koje predvodi saborska zastupnica

- Najdraži kviz mi je bio 'Šifra' zbog zanimljivog koncepta - rekao je Roberto, koji nije želio otkriti što je učinio s osvojenim novcem, više od 100.000 kuna.

E, taj kvizmaher je i - nogometaš. I danas će doživjeti vrhunac nogometne karijere. Roberto igra za Bednju iz Beletinca, u Četvrtoj HNL Čakovec - Varaždin i danas (16 sati) sučelit će se Osijeku u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Milijunaš iz Maruševca desni je bek. I vjerojatno zna više povijesnih detalja i zanimljivosti o Osijeku nego Bjeličini nogometaši...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NIKE 15.09.2021.

    Kviz je selektivno znanje ponajviše iz područja koji odgovaraju lovcima. (Film, glazba, književnost, službena povijest itd.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare